11.03.2022 Komentari: 0

Šta sve možete uzimati kao jutarnji detoks organizma?

Leto nam se bliži, ali bez obzira na to koje je godišnje doba i kako izgledate, zdravlje je nešto o čemu uvek treba da vodite računa. Problemi sa kožom, umor, migrene i glavobolje, loša koncentracija i oscilacija telesne mase problemi su sa kojima se suočava verovatno svaka osoba. Višak otrova i štetnih materija u organizmu može biti uzork svega ovoga. Najbolji način za čišćenje organizma jeste prirodna detoksikacija organizma, odnosno unošenje prirodnih antioksidanasa koji neutrališu dejstvo slobodnih radikala. Danas vam otkrivamo koji su najbolji prirodni načini za detoksikaciju organizma. 

 

Matični sok od aronije


Aronija ili kako je još nazivaju sibirska borovnica vrlo je bogata antioksidansima. Osim toga sadrži vitamine C, A, E, beta-karoten i folat, kao i minerale kalijum, gvožđe, mangan. Matični sok od aronije kao jutarnji detoks organizma možete konzumirati na dva načina – sa razblaživanjem i bez razblaživanja u vodi. Ukoliko pijete nerazblažen, matični sok sipajte u čašicu od rakije i popijte svako jutro na prazan stomak. Druga opcija je da tu količinu matičnog soka sipate u čašu vode i tako popijete. Bobice aronije su gorke, međutim sok od aronije vrlo je ukusan i ne bi trebalo da imate problema sa ispijanjem. Ukoliko pak osećate gorčinu, slobodno razblažite sa 100ml vode.

 

Moringa


Moringa je biljka koje je svetski poznata po svojim lekovitim dejstvima, a naziva se još i drvo života. Konzumira se u obliku praha i idealna je za podsticanje cirkulacije, ubrzavanje metabolizma, regulisanje glukoze u krvi, jačanje imunološkog sistema, a osim svega ovoga – idealna je za jutarnju detoksikaciju organizma. Sadrži dosta vitamina, minerala i omega-3 masne kiseline. Konzumira se ujutru na prazan stomak, a zbog neprijatnog ukusa je najbolje prah pomešati sa limunadom i tako popiti. Moringa može biti i dodatak kuvanim jelima i salatama, pa se i na taj način unositi u organizam.

 

Zeleni čaj


Zeleni čaj je kralj među čajevima. Sprečava nastanak kancera, razvoj srčanih oboljenja i ubrzava metabolizam. Kod ljudi koji nemaju alergiju na kofein, svakodnevna upotreba zelenog čaja doprinosi održavanju jakog imuniteta, smanjuje holesterol i rizike od kardiovaskularnih i kancerogenih oboljenja. Popijte ga pre doručka i započnite zdravo svoj dan.

 

 

Zeolit


Zeolit - je prirodni mineral nastao mešanjem vulkasnke lave sa alkalnim podzemnim vodama. On je pasivni čistač organizma, odnosno on neće ništa aktivno izvlačiti iz našeg organizma, već samo pasivno – ono što je rastvoreno u našim telesnim tečnostima, a tu se pre svega misli na krv.

Odličan je za ubrzavanje metabolizma, čisti organizam od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, hroma i drugih radioaktivnih i kancerogenih supstanci (aflatoksina, pesticida). Zeolit pomaže kod bolesti jetre i idealan je u borbi protiv dijabetesa. Zeolit se kao detoks organizma koristi kao prah. Jednu kafenu kašičicu zeolita pomešajte sa 2dl vode i popijte na prazan stomak pre doručka.

 

Voda sa limunom


Najjednostavniji način da detoksikujete svoj organizam jeste ispijanje vode sa limunom na prazan stomak. Sok od limuna ima veliku količinu vitamina C, a takođe je fenomenalan antioksidans koji jača prirodnu odbranu vašeg tela. Vitamin C spada u esencijalne vitamine, a to znači da ga telo ne proizvodi samo, niti ga čuva u rezervama, već se mora unositi putem ishrane ili dodataka ishrani. Voda sa limunom je idealan ritual za sve one koji žele da u svoju rutinu uvrste jutarnji detoks. Visok magnezijuma i kalijuma u vodi sa limunom je koristan za zdravlje nerava i mozga. Ovaj jutarnji detoks napuniće vas novom energijom i pomoći da se izborite sa svim stresnih situacijama sa Kojima se susrećete tokom dana. Limun čisti organizam, pomaže u procesima varenja, a već je svima dobro poznato da jača i imunitet.


SAVET – Uvrstite obavezno neku od ovih opcija u svoju rutinu, ali menjajte detoks na 20 dana, to su saveti stručnjaka. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar