28.06.2020 Komentari: 0

Kubanska Moringa

Moringa, biljka je od gotovo neverovatnog značaja za održavanje zdravlja u ljudskom organizmu. Kod nas, ona još uvek nije popularna u tolikoj meri, ali Moringa tablete i Moringa kapsule, više su nego popularne u svetu.

Moringa, biljka je od gotovo neverovatnog značaja za održavanje zdravlja u ljudskom organizmu. Kod nas, ona još uvek nije popularna u tolikoj meri, ali Moringa tablete i Moringa kapsule, više su nego popularne u svetu.


Ima više razloga za njenu popularnost. Doduše, da bismo ih razumeli morati razumeti kakva je Moringa biljka uopšte. 

 

Kubanska moringa

 

MORINGA BILJKA

 

Moringa se, kako smo već rekli, najčešće uzima kao preparat, u vidu Moringa tablete ili Moringa kapsule. Međutim, moramo istaći da to više važi za ona mesta gde se Moringa ne može naći i koristiti u svom izvornom obliku.

Moringa Oleifera izvorno potiče sa Himaljskih planina na severu Indije, i zapravo je listopadno drvo.

Kao biljka, Moringa se može naći u Južnoj Aziji, Centralnoj Americi, Karibima, kao i u delovima Okeanije. Od biljke se može koristiti gotovo sve, mada prvobitno su to sam plod Moringe, lišće, kao i ulje. Biljka u sebi sadrži:

● vitamin A
● vitamin B1
● vitamin B2
● vitamin B3
● vitamin C
● kalcijum
● gvožđe
● magnezijum
● fosfor
● cink

 

Iako je biljka bogata korisnim materijama za ljudsko telo, većina sveta nije upoznata kako se priprema Moringa. Biljka i jeste komplikovana za upotrebu budući da jela, čajevi, kao i načini pripreme i korišćenja nisu nama prijemčivi i poznati. Ipak, Moringa daje organizmu sve što je čini više nego bitnim za upotrebu. Da ne zaborvimo da pomenemo moringa ima oko 46 antioksidanata u sebi i stoga je jedan od najbogatijih prirodnih izvora antioksidanata


Moringa upotreba


Moringa se najčešće koristi u vidu preparata Moringa kapsule i Moringa tablete. Takođe, ona je i bitan sastojak našeg Kubanskog eliksira, osnažujući ga svojim posebnim dejstvima, budući da se sastoji od Anamua, Spiruline i Hlorele, kao i pomenute Moringe. Krajnje je uspešan pri pomaganju onkološkim pacijentima, a možete pogledati i dodatna iskustva korisnika. Međutim, prava vrednost Moringe može se videti tek kada pogledamo koje zdravstvene probleme ona rešava. Ovo su neki od njih. Više o moringi možete saznati klikom ovde


Čuva i osnažuje kožu i nokte


Ulje semena Moringe je puno proteina koji je održavaju čistom i zdravom. Takođe, štiti ćelije kože od oštećivanja. Uz to hidrira kožu što dodatno osnažuje kosu i kožu. Dodatno, leči kožne infekcije.


Smanjuje otok


Otok je posebno bolno stanje gde se tečnost skuplja u posebnim tkivima u telu. Antizapaljujuća sredstva Moringe pokazala su se efektivna u smanjenju otoka i sprečavanju njegovog nastanka.


Štiti jetru


Pokazano je da Moringa štiti jetru od oštećenja koja nastaju od različitih lekova za jetru. Takođe, pomaže da se proces oporavka jetre dodatno ubrza.


Smanjuje mogućnost pojave raka


Moringa takođe ima efektno dejstvo prilikom sprečavanja razvijanja raka. U sebi sadrži i niazimicin, koji je zaslužen za sprečavanje razvitka ćelija raka.


Tretira stomačne tegobe


Ono za šta je Moringa zaista dobra jeste sprečavanje i tretiranje stomačnih tegoba. Pomaže prilikom tretiranja mnogih stomačnih tegoba kao što je konstipacija i gastritis. Njegovo antibakterijsko dejstvo sprečava i razvijanje različitih patogena, budući da je Moringa puna vitamina B.


Bori se protiv bakterijskih oboljenja


Moringa ima antibakterijsko, anti-gljivično, i anti-mikrobiološko dejstvo, pa samim tim uspešno tretira i bolesti kao što je salmonela i ešerihija koli.


Čini kosti zdravijim


Takođe, Moringa je puna kalcijuma i fosfora što čini kosti zdravim i jakim. Uz to, vrlo je dobra za tretiranje artritisa.


Smanjuje promene raspoloženja


Uočeno je da Moringa pomaže pri borbi protiv depresije, anksioznosti i umora. Naravno, kada se uzima u normalnim odnosno preporučenim količinama.


Štiti kardiovaskularni sistem


Moćni antioskidansi koji se nalaze u Moringi vrše prevenciju kardiološkog oštećenja, a takođe i pomažu pri održavanju zdravog srca.


Pomaže ranama da se leče brže


Prilikom istraživanja prikazano je da ekstrakt Moringe može da pomogne pri bržem zatvaranju rana i činjenu da ožiljci brže nestanu.


Tretira dijabetes


Moringa smanjuje nivo glukoze u krvi, kao i šećera i urina. Takođe, unapređuje i uređuje nivo hemoglobina u krvi.
Štiti od problema sa bubrezima


Ljudi koji koriste Moringu imaju manje šanse da razviju kamenje u bubrezima. Takođe, Moringa može da smanji nivo toksičnosti u bubrezima.


Smanjuje visok krvni pritisak


Moringa sadrži niazamicin koji pomaže da se smanji zagušivanje arterija, od čega i dolazi do uvećavanje krvnog pritiska.


Moringa poboljšava vaše zdravlje

 

Kao što možete videti, o ovom drvetu života kako se pominje u Bibliji mogli bi da napišemo knjigu ali ukratko moringa nudi mnogo benefiti bitnih za vaše zdravlje. Možete je naručiti i koristiti u vidu Dr.Cubano proizvoda.

Vaše zdravlje još kako zavisi od suplementacije. Uzmite zdravlje u piluli i živite bolje. 

 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar