30.08.2023 Komentari: 0

Za šta služi alfa lipoinska kiselina i kakva su iskustva zabeležena

Naše telo, pa i hrana koju jedemo, sami sadrže određeni nivo ovog prirodnog antioksidanta poznatog pod nazivom alfa lipoinska kiselina. Ona je tu da pomogne u procesu pretvaranja glukoze u energiju unutar ćelija, pošto taj proces sam po sebi može biti izuzetno naporan.

U nastavku teksta pročitajte sve o alfa lipoinskoj kiselini kako biste na najbolji način iskoristili benefite koje nudi.

 

Alfa lipoinska kiselina- šta je to?

 

Antioksidanti napadaju slobodne radikale i suvišne materije koje otpadnu u procesu pretvaranja hrane u energiju unutar našeg organizma i to je upravo ono što alfa lipoinska kiselina radi – štiti naš organizam od neželjenih, suvišnih materija.


Alfa lipoinska kiselina je rastvorljiva i u mastima i u vodi. To znači da može delovati kroz celo telo podjednako dobro. Svojim dejstvom, ovaj antioksidant može rešiti brojne probleme, kao što su: manjak energije ili konstantan umor u toku dana, česte upale, slaba koncentracija i oslabljen imuni sistem, oštećen nervni sistem koji prouzrokuje niz neuroloških problema, slaba funkcionalnost bubrega.


Kako alfa lipoinska kiselina poboljšava moždane funkcije:

 

  • Napada slobodne radikale čime smanjuje oksidativni stres u mozgu
  • Uklanja teške metale iz organizma, koji svojim prisustvom mogu otrovati krv I time izazvati neurološke probleme
  • Pomaže u zaštiti moždanih ćelija od oštećenja I degeneracije.

 

Gde su izvori alfa lipoinske kiseline u hrani?

 

Kada je u pitanju alfa lipoinska kiselina, izvori su obično u svakodnevnim namirnicama koje koristimo u ishrani, kao na primer:

 

  • Crveno meso
  • Riba
  • Žumanca
  • Spanać
  • Brokoli
  • Grožđe
  • Zeleni čaj

 

zdrava hrana, losos, zacini, povrce

 

Sve namirnice imaju drugačije nivoe prisutnosti ovog antioksidanta, ali alfa lipoinska kiselina u hrani koju smo nabrojali iznad jeste količinski najbolja za vaš organizam, ako namirnice kombinujete pravilno. Znajte da najčešće unos kroz ishranu nije dovoljan pa se preporučuje dopuna suplementacijom.

 

Alfa lipoinska kiselina – iskustva korisnika

 

Kada je u pitanju alfa lipoinska kiselina, iskustva nakon određenog vremena korišćenja suplemenata su veoma pozitivna. Korisnici ove suplementacije primećuju poboljšanu koncentraciju, pamćenje, količinu energije I jači imuni sistem.


Međutim, najviše pozitivnih iskustava ima pri korišćenju alfa lipoinske kiseline kao dopune terapiji dijebetesa. Korisnici su nakon četiri meseca korišćenja primetili da je razvoj dijabetesa stagnirao i da je celokupna zdravstvena slika poboljšana.

 

Cena alfa lipoinske kiseline

 

Ako vam je cilj poboljšanje moždanih funkcija, preporučljiva je alfa lipoinska kiselina 600mg. Cena ovog proizvoda je oko 2 000 RSD, mada cena često zavisi od apoteke u kojoj kupujete. Doduše, kod preparata čiji je glavni sastojak alfa lipoinska kiselina, cena varira u zavisnosti od gramaže samog antioksidanta, ima ga u gramaži od 200, 300 i 600mg.


Važno je napomenuti da bi 600mg mogla biti previsoka doza za vaš organizam, zato se obavezno konsultujte s lekarom pre uzimanja suplementa.


Pronađite ekonomična pakovanja koja vam daju mogućnost jednog pakovanja gratis, tako da vas mesečna terapija alfa lipoinskom kiselinom košta oko 600 RSD mesečno. Jedno od takvih pakovanja je Strong Nature Alfalipoinska kiselina megapack.

 

Upotreba alfa lipoinske kiseline


Za šta može da vam služi alfa lipoinska kiselina? Upotreba preparata koji je sadrže je jako široka, jer alfa lipoinska kiselina pozitivno utiče na sve vitalne organe. Možete se rešiti nekoliko učestalih problema korišćenjem alfa lipoinske kiseline:

 

  • Preporučljivo je da je koriste ljudi koji pate od dijabetesa, pošto alfa lipoinska kiselina smanjuje nivo šećera u krvi tokom procesa pretvaranja glukoze u energiju
  • Sva tkiva lako upijaju alfa lipoinsku kiselinu, pa tako i nervno tkivo, što znači da se korišćenjem alfa lipoinske kiseline možete zaštititi od propadanja moždanih ćelija, razvitka demencije I Alchajmerove bolesti
  • Infekcije se mogu brže izlečiti unosom alfa lipoinske kiseline jer ona štiti oštećeno tkivo i čisti ga od slobodnih radikala.

Savetuje se da tablete unosite oko sat vremena pre obroka ili dva sata nakon, u zavisnosti od jačine formulacije i saveta vašeg lekara.

 

Neželjena dejstva


Ukoliko se ne koristi pravilno, alfa lipoinska kiselina može da izazove ozbiljne problem u organizmu. Neke učestalije nuspojave su:

 

  • Razvijanje hipoglikemije
  • Pogoršan rad štitne žlezde
  • Problem sa srcem
  • Pogoršan rad bubrega

 

Posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom pre korišćenja ovih suplemenata kako biste izbegli neželjena dejstva i kako biste od ovog, jako važnog i plodonosnog antioksidanta uzeli najbolje za sebe i svoje zdravlje.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar