23.09.2022 Komentari: 0

Korejski serumi za sve kožne probleme

Serum za lice postao je nezaobilazan korak u svakodnevnoj rutini nege. U pitanju je preparat koncentrovanog sastava kojim rešavamo neki od problema ili jednostavno želimo da postignemo vidljive pozitivne promene na kozi. U korejskoj kozmetologiji ima dugu tradiciju, pa ne iznenađuje da nam najkvalitetniji serumi dolaze upravo iz ove daleke zemlje.

 

devojka nanosi serum na lice

 

 

Kakvi korejski serumi postoje i na koja stanja kože deluju, pročitajte u nastavku teksta.

 

Promene na koži usled izlaganja suncu


Leto se završava. Možda se nećete sećati baš svega što vam se dogodilo tokom letnjih meseci, ali neko ko pamti i beleži sve, jeste vaša koža.

Izlaganje suncu bez adekvatne zaštite čini da vaša koža deluje umorno i dehidrirano, uz mnoštvo fleka sa kojim je posle teško izaći na kraj. Ovakvoj koži potreban je sastojak koji ima antioksidantno dejstvo, tj. sastojak koji se bori protiv slobodnih radikala i čini vašu kožu blistavom i čistom.

Spasonosni sastojak je vitamin C, a srećemo ga u visokom procentu u pojedinim serumima koji se mogu kupiti i kod nas. Vitamin C je poznat i po tome što pospešuje sintezu kolagena u koži, pa se može reći da ima i antiejdž efekat.

 

Akne i bubuljice na licu


Moderan način života ostavlja trag i na koži, te bubuljice odavno više nisu svojstvene samo tinejdžerkama. I zrelija koža može imati ovaj problem, a serum za lice je preparat koji pomaže da se postojeći upalni procesi na koži umire, a deluje i preventivno.

Čest sastojak preparata koji pomažu u rešavanju problematične kože je ekstrakt drveta čajevca i to zbog svog protivupalnog i antibakterijskog svojstva. Centela se do sada pokazala odličnom u smirivanju upala na koži, a AHA i BHA kiseline sprečavaju da se bubuljice na licu uopšte i pojave, tako što drži pore čistim.

Korejski serumi sadrže upravo ove sastojke i nakon samo mesec dana korišćenja ukloniće vaše akne i bubuljice na licu zauvek.

 

Serum za lice protiv prvih bora

 

Dobar način da usporite starenje je redovno nanošenje preparata koji u sebi sadrže zaštitni faktor (SPF) i antioksidanse. Poznati antioksidansi su koenzim Q10 i vitamin C. Međutim, postoji sastojak koji se još efikasnije bori protiv prvih znakova starenja, a to je idebanon.

Ovaj sastojak najnovije generacije u serumima se može naći uparen sa još jednim antioksidansom – antocijaninom. Spojeni zajedno čine moćno oružje u borbi za lice bez bora.

 

serum za lice
 

Za antiejdžing efekat


Sastojak koji vidno uklanja znakove starenja i deluje čak i na duboke bore jeste retinol. Sa njegovom upotrebom dozvoljeno je početi već u kasnim dvadestim u vidu preparata male koncentracije ili u vidu derivata retinola, da bi se vremenom prešlo na retinol sa većom koncentracijom i to u čistom obliku.

Serum za lice sa retinolom je odgovor na pitanje- kako do mlađe kože lica. On deluje tako što ublažava efekte fotostarenja, briše bore i druge nepravilnosti sa lica, poput ožiljaka, značajno popravljajući teksturu i izgled kože. Zajedno sa drugim sastojcima koji imaju umirujuće dejstvo, poput ekstrakta nevena, nežan je prema koži, te je mogućnost iritacije izbegnuta u potpunosti.

 

Fleke na licu


Fleke ili hiperpigmentacija mogu biti ozbiljan estetski problem, zbog kojeg žene često posežu za raznim puderima i korektorima u pokušaju da problem zakamufliraju. Ove promene na koži otklanjaju se sa mnogo uspeha serumima koji u sebi imaju sastojke poput nianciamida, adenozina, ekstrakta sladića i drugih biljaka.


Korejski serumi kombinuju više ovih sastojaka koji čine da vaša koža deluje čisto i ten bude ujednačen.

 

Serumi za iritiranu kožu


Ako na koži primetite crvenilo, možda je ona bila izložena negativnom uticaju vetra ili sunca, ili je možda u pitanju reakcija na neki od sastojaka kozmetičkih preparata.

Spas za osetljivu kožu jesu serumi koji u svom sastavu imaju ekstrakt biljke cica (centela). Centela umiruje crvenilo osetlive kože, kože sklone rozacei i aknama. Ovi serumi mogu u sebi imati i sastojke poput ekstrakta aloje koji ima hidrirajuće dejstvo i alantoina koji hrani kožu.
 

Da koža zablista


Svi žele efekat sjane i glatke kože. Serum sa propolisom dovodi do upravo takve promene na koži. Poznat je u kozmetologiji po svom antibakterijskom, protivupalnom i antiejdž dejstvu. Propolis regeneriše kožu i čini je otpornijom na spoljašnje uticaje.

 

Dehidrirana i suva koža


Razlikujemo nekoliko tipova kože: normalna, suva, mešovita i masna. Svaki od ovih tipova može patiti od dehidratacije usled nedostatka vode ili humektanasa (glicerina, hijalurona…)


Rešenje za dehidriranu kožu leži u serumima sa hijaluronom. Obično su lagane teksture te se mogu koristiti i pre nekog drugog seruma, na primer onog sa antiejdž dejstvom.


Suvoj koži pored vode i humektanasa nedostaju i lipidi, te serum za lice namenjen ovom tipu najčešće ima uljanu ili kremastu teksturu. Njegovim redovnim nanošenjem gubi se onaj neprijatni osećaj hrapave i zategnute kože.

Sada kada znate kakva je ponuda korejskih seruma na našem tržištu, preostaje vam jedino da izaberete onaj koji najbolje odgovara potrebama vaše kože.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar