23.09.2022 Komentari: 0

Kako do mlađe kože lica uz pomoć laserskih tretmana

Koža trpi mnogo uticaja svakodnevno i sve te promene su jasno vidljive nakon nekog vremena. Granica kada se počinju koristiti razne kreme za zatezanje lica i podsticanje elastičnosti se znatno pomerila. Upravo je ovo i razlog zašto se sve više mlađih ljudi odlučuje na tretiranje kože laserskim tretmanima.

tretman lica laserom

 

Razlog je vrlo jednostavan - laserski tretmani su neinvanzivne metode koje podmlađuju kožu, brišu razne nedostatke ali i vraćaju koži vitalnost koja joj je neophodna kako bi nastavila da se obnavlja. Prilikom starenja, proceci koji se odvijaju u telu smanjuju proizvodnju kolagena čija je glavna uloga stvaranje čvrste, jake i zategnute kože. Laserski tretmani pomažu koži lica da vrati mladalački izgled i pokaže primetne rezultate.

 

Priprema pre samog tretmana


Iako je ovo proces koji je bezbolan i bezbedan, ipak se zahteva priprema pre same intervencije. Prvo, potrebno je utvrditi tip kože i detaljno ispitati problem zbog kog se javljate stručnjacima koji rade ove tretmane. Ponekad nismo ni svesni reakcija koje naša koža može da proizvede te je neophodno na vreme utvrditi kako koža reaguje na potencijalni tretman koji želimo da uradimo.

 

Detaljna analiza regije koja se radi kao i fotografisanje kako bi se utvrdio efekat nakon tretmana samo su jedan deo pripreme. Uz to, potrebno je obaviti razgovor kako bi se utvrdilo da li su poznati svi delovi intervencije kako bi očekivanje i rezultati bili realni i što bliži onoj slici koju vi očekujete.

 

Kada se preporučuje?


Za skoro svaki problem kada je koža lica u pitanju postoji odgovarajući tretman laserom koji može da ukloni nedostatke ili pomogne u podmlađivanju kože. Većina tretmana se radi u mesecima kada je slabiji intenzitet sunčeve svetlosti i UV zračenja, te su tako jesenji i zimski meseci idealno vreme da se posvetite laserskom rešavanju problema.

 

Lice je preosetljivo te će dani koji imaju najkraće i najmanje delovanje sunčeve svetlosti da vam pruže pravo vreme za odlazak na tretman. Koža lica će biti osetljiva nakon tretmana te je neophodno biti dobro upoznat sa svim što vas očekuje kako biste pravilno negovali lice.

 

Koje vrste lasera postoje?


Usled različitih vrsta problema koji se uklanjaju laserima, postoje i različite vrste lasera pa samim tim i laserskih tretmana. Neablativni laser radi po principu stimulisanja stvaranja kolagena ali sa nešto kratkotrajnijim i manje uočljivijim rezultatima od ablativnog lasera koji uklanja površinski sloj kože i zagreva sloj ispod njega.

 

Još jedan tip koji daje odlične rezultate kada je u pitanju lasersko podmlađivanje lica jeste i najnoviji 4D i 5D Combo laserski tretman čija efikasnost se ogleda ne samo u podmlađivanju lica nego i u poboljšanju tena i strukture kože što joj pomaže da se smanje nepravilnosti i nejednakosti.

 

Kako izgleda tretman?


Različite vrste tretmana zahtevaju različitu pripremu ali se sve svodi na nekoliko istih procedura pre samog tretmana. Prvo je neophodno uraditi detaljan pregled kako bi se utvrdila potreba za tretmanom i koliko on može da pomogne, zatim ide priprema za tretman i sama procedura i nastavak nege nakon tretmana kako bi se koža zaštitila na pravi način i kako bi došlo do zadovoljavajućih rezultata. Većina ovih tretmana se obavlja ambulantno, uz lokalnu anesteziju koja ima zadatak da umrtvi određenu regiju kako bi se tretman mogao uraditi.

 

tretman laserom

 

Nakon odrađenog tretmana, dobija se detaljno uputstvo o nastavku nege kako bi se vodilo računa da se koža umiri i održi u skladu sa tretmanom.

 

Nega nakon tretmana


Sam tretman nije dovoljan kako biste imali primetne rezultate i očekivali promenu nakon lasera. Potrebno je da povedete računa o pravilnoj nezi i da poštujete sve što vam se kaže kako biste bili sigurni da je tretman imao efekta. U većini slučajeva se savetuje izbegavanje spoljašnjeg prostora što više zbog uticaja svetlosti i baketrija jer je koža osetljivija i podložnija negativnim uticajima iz okoline. Uz obloge i pravilnu negu, situacija će se popraviti za nekoliko dana, u zavisnosti od tipa lasera kojim je procedura izvršena.

Laserski tretmani su odličan način da napravite pozitivnu promenu na svom licu ali je neophodno da budete upoznati sa svim aspektima ove procedure. Rezultati će biti primetni i uticaće na vaše samopouzdanje, vraćajući vašoj koži prirodni sjaj koji ste želeli.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar