22.03.2018 Komentari: 0

Želite da izbelite zube? Ovo su pogrešni načini

Na početku treba da postavite sebi pitanje zašto želite da izbelite zube i do koje mere? Šta sve treba da znate pre nego što započnete proces izbeljivanja zuba.

Da li su vaši zubi daleko od neke prirodne boje? Da li vaši zubi ne izgledaju lepo i mislite da će lepše izgledati ukoliko ih izbelite? Da li znate da ne postoje savršeno prirodno beli zubi? Odnosno, postoje u malom broju slučajeva.


Dakle, neko ima manje neko više prirodno bele zube. Ako je to neka prirodna boja zuba trebalo bi da se pomirite sa tim, jer je to ono što vas čini. Međutim, ako su vaši zubi vremenom izgubili boju, onda treba da se zapitate šta ste pogrešno radili. Loša oralna higijena, alkohol, cigarete, previše kafe, mogu da dovedu do toga da zubi izgube prirodnu boju, a tu boju sigurno nećete vratiti ako se budete pridržavali neki od sledećih veoma pogrešnih saveta, koje često možemo da čujemo:

 

Preparati koji nisu namenjeni za to


Vrlo često se ljudi odlučuju da koriste neke preparate, kako bi na najbrži mogući način izbeleli zube. Da li mislite da je sasvim prirodno da vi za nekoliko dana dostignete boju o kojoj sanjate? Naravno da nije moguće. Ali, oni kojima je to potrebno, oni će posegnuti i za onim sredstvima, koja su i te kako opasna i koja mogu da vam nanesu čak i veću štetu, a da pritom ne urade ono što ste vi očekivali.


Verovatno bi se i stomatolozi u stomatološkim ordinacijama šokirali kada bi čuli kakva se sve sredstva upotrebljavaju za izbeljivanje zuba. Jedno od takvih sredstva može biti i hidrogen. Naime, navodi se često na internetu da hidrogen koriste i stomatološke ordinacije, kada žele da obave proces izbeljivanja zuba. Ali, jedno su stomatološke ordinacije, a druge ste vi, koji očigledno ne znate baš mnogo o toj oblasti. Pitanje je naravno da li su sve stomatološke ordinacije i svi stomatolozi za ovu opciju.


Prejaki preparati


Na tržištu postoji mnogo preparata, koji su direktno namenjeni za izbeljivanje zuba. Čini se da ih je poslednjih godina sve više i na osnovu reklame mi vidimo da ti preparati i te kako deluju. Međutim, pitanje je koliko zapravo oni stvarno deluju, koliko je trajan njihov efekat i da li oni mogu nekako da naštete našoj gleđi i našim zubima generalno.


Vi nikada ne znate kako ćete reagovati na neki preparat, zato bi najbolje bilo da pre nego što i krenete da ih koristite, zatražite savet od nekog iz neke stomatološke ordinacije. Oni mogu da znaju koji sastojci se nalaze u tim preparatima, pa vas tako mogu posavetovati da li je to loše ili dobro za vas. 

 

Izbeljivanje zuba u kozmetičkim salonima


Ovo je strogo zabranjeno. U kozmetičkim salonima i salonima za lepotu obično ne rade stomatolozi i zato ih kada je reč o izbeljivanju zuba treba izbegavati. Dakle, ako baš želite da radite izbeljivanje zuba, onda ćete posetiti neku od stomatoloških ordinacija.


U kozmetičkim salonima i salonima za lepotu mogu da rade profesionalne osobe, ali koje su u drugom segmentu profesionalne. Međutim, ako nisu završile stomatologiju i nisu zubari, onda bi trebalo da ih se klonite. Zna se u kojim ordinacijama se rade sve vrste popravki zuba i svi drugi tretmani. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar