26.04.2024 Komentari: 0

Cosrx - brend koji je osvojio žene i devojke širom sveta

Da li ste možda čuli kako u poslednje vreme postaje sve veća potražnja za neobičnijim skincare proizvodima, ili bar neobičnijim sastojcima poput puževe sluzi na primer?

 

 

Postoji jako doar razlog zašto se popularnost ovog sastojka toliko povećala u poslednjih nekoliko godina, a u ovom tekstu možete pročitati i tačno kako puževa sluz može da vam pomogne u nezi kože lica.


Šta puževa sluz čini za vašu kožu


Mnogo kozmetičkih brendova u industriji su uspeli da potpuno prilagode ovaj jako lekovit sastojak – puževu sluz – različitim preparatima za negu kože. Neke od benefita koje možete dobiti korišćenjem puževe sluzi u svojoj rutini su:

 

  • Smanjena vidljivost ožiljaka i fleka od bubuljica, akni, i slično
  • Smanjena vidljivost bora
  • Hidrirana i mekana koža


Puževa sluz je odličan sastojak za preparate koji služe hemijskom pilingu i dobar je za problematičnu i osetljivu kožu zato što je prilično blag. Filtrat puževe sluzi može takođe da vam posluži kao odlično sredstvo za prevenciju pojave bora, crvenila i drugih iritacija kože.


Razlog zašto je puževa sluz tako doar i poželjan sastojak u rutini nege kože lica je zato što se u njoj nalazi sastojak alantoin koji ima regenerativna svojstva. To znači da su preparati koji imaju puževu sluz u sebi korisni za rešavanje problema nastalih prevelikom izlaganju suncu i slobodnim radikalima.

 

veli-braon-puž-na-ruci


Koji tipovi kože mogu da koriste proizvode od puževe sluzi?


Kao što smo već naveli, puževa sluz ima jaka regenerativna svojstva, ali su u isto vreme i preparati napravljeni od nje prilično blagi, pogotovo ako se odlučite za Corx Snail liniju proizvoda.


Ovi preparati, kreme, serumi, esencije i slično, najviše pomažu oštećenoj, problematičnoj i suvoj koži jer joj dodaju neophodnu hidrataciju i omekšavaju je. Međutim, Corx-ova Snail linija je odlična i za mešovite i masne tipove kože, a pogotovo je korisna ukoliko pokušavate da izađete na kraj sa ožiljcima, flekicama i duskoloracijom.


Puževa sluz se koristi u obliku kreme, seruma ili gela za umivanje koji se nanose zajedno u toku rutine nege kože lica, bilo ujutru - bilo uveče. Ukoliko ove proizvode koristite redovno, ne samo da ćete poboljšati stanje svoje kože lica što se tiče bora, ožiljaka i fleka, već ćete imati i zdraviji, prirodni sjaj kože.


Koji proizvodi sadrže puževu sluz + cena


Cosrx brend je među najuspešnijim brendovima ako posmatramo liniju proizvoda i preparata koji koriste puževu sluz:

 

  • Cosrx Advanced Snail Mucin gel za umivanje je odličan za prvi i poslednji korak vaše rutine nege kože lica: započnite jutro umivanjem gelom sa puževom sluzi i samo gledajte kako vam koža sija do kraja dana. Ovo je nežni čistač na vodenoj bazi koji duboko čisti čak i osetljivu kožu bez isušivanja, a njegova cena je oko 3000 RSD.
  • Cosrx Advanced Snail 96 Power Essence koji sadrži 96% puževe sluzi se koristi da se poboljša barijerna funkcija kože, i odlično radi sa samo dve do tri pumpice ujutru i uveče.
  • Cosrx Snail 92 All in One krema kao što i ime samo kaže: krema za više upotreba, može vam koristiti kao podloga za ostatak skincare rutine, a možete je i samo ostaviti da radi preko noći kao i bilo koja druga noćna krema. Puževa sluz doprinosi njenoj višefunkcionalnosti te suvu kožu hidrira i omekšava preko noći , masnoj koži ne smeta sa ostacima i belim odsjajem kao druge kreme, a problematičnoj koži pomaže da se regeneriše. Ovo je odličan proizvod za podlogu ispod SPF-a, i košta oko 4000 RSD.
  • Cosrx Advanced Snail Peptide krema za područje oko očiju je odličan produkt za sve one koji se muče sa tamnim krugovima oko očiju ili generalno lošijim stanjem kože oko očiju. Puževa sluz u ovom proizvodu doprinosi antiejdžing efektu i može se kombinovati sa drugim antiejdžing preparatima u toku jedne rutine. Cena ovog proizvoda je oko 5000 RSD.
Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar