06.10.2020 Komentari: 0

Anatomska obuća i njena važnost po naše zdravlje

Zdravlje našeg organizma zavisi od zdravlja pojedinih delova ovog složenog mehanizma. Obično se nogu i stopala setimo tek kada nas zabole. Samo u tim situacijama pridajemo im važnosti, a to je potpuno pogrešno. Zdravlje naših stopala i nogu veoma je važno, jer na njima provodimo čitav svoj život. Da li ste znali da se ljudsko stopalo sastoji od 26 kostiju, više od 30 zglobova, velikog broja ligamenata i krvnih sudova? Kako biste sprečili razna vrsta oboljenja i bolove, preporučuje se anatomska obuca kao preventiva. 

foto: canva.com

Anatomska obuća i njeni benefiti

 

Naučna istraživanja pokazuju da naša stopala trpe prilikom hodanja našu dvostruku telenu težinu, a prilikom trčanja i skakanja četiri do deset puta veću. Dakle, stopala su važan deo našeg skeleta na koji svakodnevno moramo obraćati pažnju. Svakodnevno dakle stopala trpe određeni napor. Ukoliko se svemu tome pridoda i tesna, neudobna i mala obuća – mogu nastati veliki problemi poput čukljeva, čekićastih prstiju, kandžastih prstiju, petnog trna, ali i uraslih noktiju i problema sa člankom. Ono što stručnjaci savetuju kao prevenciju jeste anatomska obuca.

Oboljenja stopala svakako su bila prisutna i vekovima unazad, a kao pomagala služili su jastučići koji su se postavljali ispod samog stopala. Danas je tehnologija toliko uznapredovala, da se najbolja anatomska obuca može pronaći u najsavremenijoj izradi. Obuća koju nosite ne bi smela da bude uska, da steže i pritiska stopalo. Takođe, ne sme da opterećuje petu niti prste, već bi trebalo da bude široka koliko i samo stopalo. Upravo iz tog razloga anatomska obuca je važan deo vaše svakodnevice, jer se zahvaljujući svom specijalnom dizajnu, odlično prilagođava svakom stopalu. Potrebno je dakle da gazište bude kreirano tako da omogućava prirodan položaj stopala i rasterećuje vaše zglobove.

 

 

Zdravlje stopala je na prvom mestu

 

Otečenost, napetost, problemi sa venama i neprijatni bolovi u stopalima vrlo često se prenose i duž cele kičme. Jasno vam je da je naš organizam jedan složen mehanizam i da je potrebno da ga u celosti očuvamo. Najveće bolove svakako osećaju svi profesionalci koji su celo radno vreme na nogama. Najpoznatiji predstavnik anatomske obuće svakako su anatomske klompe koje svakodnevno olakšavaju život svima onima koji su prinuđeni da većinu dana provedu u stojećem položaju. Danas više ne morate da se prilagođavate tržištu, jer postoji obuća koja brine o pravilnom držanju vašeg tela, uz kvalitetan uložak i đon koji je fleksibilan i prilagođava se svakom pokretu. Antibakterijske i medicinske klompe predstavljaju rešenje za probleme u vidu bola, otoka, osećaja „teških“ nogu i svih nelagodnosti. Osim anatomskih klompi prilagođenih medicinskim radnicima i svima drugima od kojih posao iziskuje stajanje, anatomski dizajniranu obuću možete pronaći za svako godišnje doba i za svaku priliku – cipele, čizme, papuče, sandale, mokasine, japanke... Ne morate više brinuti o tome da li će ta obuća koja je udobna biti i na oko lepa i moderna. Anatomsku obuću možete pronaći u veoma atraktivnim modelima koji prate sve modne trendove. Nemojte praviti kompromise, jer zdravlje nema cenu. 

 

 

Gde pronaći anatomsku obuću?

 

Online prodaja obuce danas je toliko popularna da više ne bi trebalo uopšte da razmišljate o tome da li vam je nešto dostupno ili nije. Internet je svoju mrežu raširio do svakog pojedinca, pa treba iskoristiti sve benefite. Ono što je jedino važno jeste da izaberete obuću sa anatomski oblikovanim uloškom sposobnim da drži vaše stopalo u pravilnom položaju. Scholl obuca je jedan od njapoznatijih proizvođača anatomske obuće. Da bi svojim kupcima obezbedila kvalitet, Scholl obuca koristi krajnje inovativne metode u pristupu kreiranju svih svojih modela. Njihove modele možete pronaći i online. Prodaja obuce zaista nikada nije bila jednostavnija. Potrebno je samo da izaberete željeni model, a za samo nekoliko dana vaša porudžbina biće na naznačenoj kućnoj adresi.

Dakle, anatomska obuća danas više nije nikakav luksuz, već potreba svakog čoveka koji želi da održi svoje zdravlje. Ulažite u svoje telo i budite sigurni da će vam uzvratiti višestruko. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar