21.06.2019 Komentari: 0

Korisni saveti prilikom odabira obuće

Odabir odgovarajuće obuće je veoma važan. Cipele našim stopalima obezbeđuju podršku i stabilnost i štite ih od spoljnih uticaja.
Izborom pogrešnog tipa obuće ili neodgovarajuće veličine cipela mogu da se oštete stopala, formira nepravilna postura tela i naprave veliki problemi na naše celokupno zdravlje. 

Previsoke potpetice i usko gazište su česta ženska obuća. Online shop Scholl se pobrinuo za modele koji su adekvatna zamena za neudobnu obuću i koji su blagodetni za stopala i celo telo. Scholl obuća online nudi raznovrsne modele cipela koje spadaju u sam vrh izrade kvalitetne obuće. Pogledajmo na šta je sve potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine obuće i zašto je anatomska obuća važna.

 

Odgovarajuća dužina, širina i dubina obuće

 

Scholl obuća preporučuje da nijednu od ove tri dimenzije, dužinu, širinu i dubinu, ne bi trebalo da zanemarimo prilikom kupovine obuće.

 

Što se tiče dužine, cipela bi trebalo da je oko jedan centimetar duža od našeg stopala. U tom slučaju prsti imaju prostora da se pokreću, a samim tim se izbegava i trenje. Najbolje je da sami izmerimo dužinu našeg stopala od pete do vrha najdužeg prsta i da tu dužinu koristimo prilikom kupovine obuće.


Kada govorimo o širini, potrebno je da cipela u svom najširem delu bude odgovarajuća za stopala, odnosno, da ne bude uska i da ne postoje tačke pritiska. Ukoliko ne možete da mrdate prstima cipela je za vas uska. Kod dubljih cipela ne bi trebalo da postoji pritisak na zglobove stopala.


Scholl obuća online nudi Corfu model, ženske espadrile, koje su dovoljne širine da ne stvaraju pritisak na nožne prste. Ovo je atraktivna, lagana i komforna ženska obuća. Scholl-ov online shop poseduje ovaj model u crvenoj boji.


Šta je potrebno znati u vezi sa dubinom obuće? Dubina cipele se određuje po njenom gornjem delu, odnosno, vrhu cipele koji ne bi trebalo da snižava vrh stopala. Naše stopalo se prilikom hoda kreće u cipeli u svim pravcima i ako bi došlo do pritiska u gornjem delu mogli bi da se stvore problemi sa noktima, grčevima u prstima i iritacijom kože.

 

Anatomska obuća je imperativ

 

Scholl obuća je jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača obuće čija tradicija izrade se bazira na kreiranju anatomski oblikovanih uložaka. U kreiranju svih svojih modela Scholl obuća koristi inovativne tehnologije koje su sinonim za kvalitet obuće.

 

Anatomska obuća se prilagođava stopalu i omogućava da se stopalo drži u pravom položaju. Ovako izrađena obuća online je dostupna u više različitih modela kao što su patike, cipele, papuče, klompe. Svi ovi modeli, zahvaljujući anatomskoj građi, prilikom nošenja amortizuju pritisak na celo stopalo i rasterćuju telo prilikom hodanja u njima.

 

Stabilna peta za siguran hod i lepa stopala

 

Svaki par cipela bi trebalo da ima stabilanu petu. U suprotnom dolazi do neravnoteže pri hodanju. Nestabilna peta stvara bol u luku stopala i iritaciju kože naročito kada je u pitanju ženska obuća. Online shop tako u svojoj ponudi ima Orello model ženske čizme sa štiklom koje su veoma stabilne i održavaju naša stopala lepim i zdravim. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar