29.11.2022 Komentari: 0

Nekoliko razloga zašto treba nositi naočare za sunce i tokom hladnijeg perioda

Naocare za sunce je važno nositi i tokom jeseni i zime jer su one mnogo više od modnog detalja. One efikasno štite oči i kada sunce nije toliko jako, ali utiče na vid i šteti očima.

Da bi imale svoju dobru funkciju trebalo bi pronaći polarizovane, ili kako ih često nazivamo- polaroid naocare jer jedine imaju sposobnost za potpunu zaštitu. Takve su isključivo originalne ženske i muske naocare za sunce koje imaju kvalitetna stakla, prilagođena očima i pravilno zasenčena tako da se ne utiču na vid.


Svi vodeći brendovi kao što je Tom Ford, Guess, Celine, Swarovski i drugi, donose različite oblike i ramove pa će se pronaći model koji će zasigurno odgovarati obliku glave i uklapati se uz sve odevne kombinacije.


Zašto su važne naočare za sunce tokom zimskih i jesenjih dana i zašto je pametno uvek imati kvalitetan model, pročitajte u nastavku.

 

Polaroid naočare štite od UV zračenja


Prva velika prednost koju imaju polaroid naocare jeste to što blokiraju UV zračenje koje je izuzetno štetno za oči.
Koža oko očiju je tanka i kapci su slaba barijera pri oštećenju očne jabučice, rožnjače i razvoju stanja koja utiču na normalan vid.


Upravo zbog toga je važno da muške i zenske naocare za sunce imaju ovu odbranu jer štite ne samo područje očne jabučice, već čitavu regiju očiju pa će se i bore ređe pojavljivati, a koža sporije stariti čak i kada je izložena suncu tokom cele godine.

 

Zaštita od vremenskih prilika


Tokom jeseni i zime napolju je veće zagađenje, više je vetra, prašine i niskih temperatura.


I dok se preko usta stavlja maska ili šal, oči ostaju izložene, a štete im svi ovi činioci. Upravo zbog toga nam oči suze zimi, peckaju i javlja se crvenilo. Naocare za sunce su najbolji način fizičke zaštite i barijera od svih spoljnih faktora koji oštećuju oči.

 

Zimi naočare olakšavaju normalan vid


U situaciji kada padne sneg po sunčanom danu gotovo je nemoguće normalno videti. To je jasan znak da je refleksija izuzetno jaka, pa ne samo da se UV zračenje uvećava već se i stvara efekat ogledala, a oči trpe.


Polaroid naocare sa odgovarajućim stepenom zaštite su izuzetno važne jer će prelaz iz prostornog svetla u spoljnje biti mnogo prijatniji, a vid neće biti oštećen. Mogu se odabrati različiti modeli.

 

devojka trci po snegu

 

Modni dodatak koji se slaže uz svaku kombinaciju


Bilo da ste u sportskoj ili elegantnoj kombinaciji, ženske i muske naocare za sunce su aksesoar koji nikada nije višak. Naprotiv, dosta govori o karakteru i stilu osobe kojoj naočare nisu samo modni dodatak nego sredstvo koje olakšava svakodnevno funkcionisanje.


Važno je birati okvire koji imaju dobru funkciju zaštite i da su što širi na očima, a da pri tome izgledaju zanimljivo i lepo. Harley Davidson i Timberlan imaju muske naocare za sunce sa velikim ramom, a Celine klasične ženske modele, i drugi popularni brendovi donose sjajna rešenja, stoga treba proveriti ponudu i ostalih brendova koji mogu da imaju zanimljive modele.


Originalne sunčane naočare su isplative i i te kako potrebne. Mnogi misle da je reč o modnom dodatku, ali su one i medicinski opravdane.


Originalna stakla će štiti vid, a dizajn ramova je neprolazno lep i uvek aktuelan. Pored svega toga, reč je i o kvalitetnim modelima koji će trajati i biće otporni tokom godina i godina korišćenja. Zbog toga vredi kupiti ovakve modele.


Važno je pronaći dobar izvor originalnih naočara i prodaju koja nudi različite brendove i originalne vrste jer je tako lakše uporediti i doneti konačnu odluku. Jednom kupljene će se uklapati vrlo lako uz svaku odevnu kombinaciju, a ujedno će pružiti najbolju moguću zaštitu za oči i vid.
 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar