12.09.2018 Komentari: 0

Četiri zlatne namirnice koje vam pomažu da snizite holesterol

Ove četiri namirinice nazivamo zlatnim namerno, jer njihovo dejstvo seže mnogo dalje od lečenja holesterola. Konzumiranje ovih namirnica ima brojna pozitivna dejstva na organizam. Možete ih konzumirati i kada ste potpuno zdravi kako biste očuvali svoje zdravlje, kako biste se osećali bolje i predupredili mnoge bolesti koje vrebaju. 

 

Između ostalog, ove četiri zlatne namirnice su dobre i za smanjenje holesterola. Sa problemom povećanog holesterola susreće se zaista veliki broj ljudi. Nekada na povećanje holesterola može da utiče genetika, nekada nezdrava ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, a nekada kombinacija svega ovoga, što je jako čest slučaj. Kada postanete svesni da nešto ne radite kako treba, onda sledi period promena, borbe i oporavka i. Ako niste ranije, tada je pravo vreme da vaš organizam obradujete sledećim namirnicama.

 

cimet

 

Cimet kao saveznik 


Cimet je začin koji mnogi obožavaju, a ukoliko ste vi jedna od tih osoba, onda će vam sigurno biti drago da možete da konzumirate cimet svakodnevno i da pritom znate da vam on pomaže da se rešite nekih problema, u ovom slučaju da se rešite povećanog holesterola. Dakle, cimet treba da koristite pre svega u kombinaciji sa medom i sa nekim čajem. Šta to znači? U čaj treba dodati tri kašičice cimeta. Ovaj čaj možete da konzumirate i nekoliko puta dnevno, ali nemojte više od tri puta. Možete dodati i med u ovu kombinaciju ili posebno napraviti smešu cimeta i meda. Nakon određenog vremena vrednosti vašeg holesterola će se smanjiti.

 

Đumbir - lek za sve, pa i za holesterol


Opšte je poznato neverovatno dejstvo đumbira na mnoge bolesti. Đumbir je jako zdrav i zaista može biti vaš odličan saveznik kada imate povišen holesterol. Možete ga konzumirati kako želite, ali znajte da đumbir ima jak ukus i nekome taj ukus uopšte nije prijatan. Međutim, vrlo brzo se možete navići na taj specifičan ukus, pa vam kasnije može i nedostajati. Tako da, pokušate da pregurate tu početnu neprijatnu fazu. Takođe, možete da pomešate đumir sa medom i da to konzumirate redovno, kašičicu dnevno. Na taj način uspećete da rešite probleme koje imate sa holesterolom.

 

Lan - treća zlatna namirnica protiv povišenog holesterola

 
Lan je odličan, takoreći savršen, jer je toliko zdrav, da toga verovatno niste ni svesni. Laneno seme možete koristiti na različite načine. Najbolje bi bilo da koristite mleveni lan, jer će on tako brže delovati. Dakle, semenke lana mogu da utiču i da spreče mnogobrojne bolesti srca, koje inače i mogu biti izazvane upravo povišenim holesterom. To imajte u vidu. Možete čak i da konzumirate čaj od lana. Lan je prilično ukusan pa ga tako možete jesti i sa jogurtom, a u to možete dodati i neke druge sastojke i orašaste plodove, koji mogu da budu takođe interesantni i ukusni, a pre svega zdravi.

 

limun beli luk

 

Kombinacija limuna i belog luka


O limunu i belom luku nije potrebno mnogo govoriti. Zna se koliko su ove namirnice delotvorne, zna se kako one pozitivno utiču na naš organizam. Ove sastojke možete konzumirate i odvojeno, uz neke druge namirnice, a možete ih i sjediniti i napraviti praktično melem kojim ćete delovati protiv povišenog holesterola. Dakle, potrebno je da samo pomešate limun, koji ćete prethodno iseći sitno, sa samlevenim belim lukom i da to skuvate u običnoj vodi. Nakon toga taj melem, sirup ili sok, kako god ga nazivali, treba da ohladite i onda da vrlo malo pijete na prazan stomak svakog dana. Ovaj lek pored toga što snižava holesterol ujedno i čisti krv. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar