18.06.2019 Komentari: 0

Šta predstavlja i koliko je bitna oralna zaštita od sunca?

Kada nam stigne lepo vreme, svi jedna čekamo da skinemo sa sebe tešku zimsku garderobu i jakne i prepustimo se čarima sunca. Raspoloženje nam se poboljšava, a jedva čekamo da „uhvatimo“ malo više zraka kako bismo dobili preplanulu boju kože. Ali, ne zaboravite na bezbednost i mislite na vreme o posledicama preteranog izlaganja sunca, jer koža pamti svaku štetu. Zato je adekvatna zastita od sunca izuzetno bitna tokom cele godine!

Jeste da sunce ima mnoga pozitivna dejstva i da bez njega ne bismo ni mogli živeti, danas se mnogo više govori o štetnim posledicama sunčevog zračenja, s obzirom da se vremenom ozonski omotač oštetio, a tu su i drugi faktori koji doprinose različitim oboljenjima kože. Prevencija je nešto što svima treba da bude na umu kada se pomene zastita od sunca, a pod tim se misli na nekoliko stvari: ne izlagati se zracima sunca u vreme kada je zračenje najjače, koristiti adekvatnu zaštitnu odeću i asesoare poput naočara, šešita ili kačketa, unostiti u organizam namirnice bogate različitim vitaminima i mineralima koji će obezbediti antioksidantska svojstva i zaštitu koži, a preparati za suncanje ne smeju da se zaborave ni zimi, a kamoli leti kada je bolje koristiti one koje imaju veći zastitni faktor, pogotovo ako spadate u rizične kategorije odnosno ako ste svetlije puti.


Koža je najveći organ i najpodložnija je promenama, bilo da ih želimo ili ne, a svaku od njih koža „pamti“ i vraća! Ako ste se pravilno brinuli o njoj, verovatno ćete dugo vremena imati zategnut, blistav i mladolik izgled kože. Međutim, ako vam nega i zastita od sunca nisu jača strana – vrlo je verovatno da će vam se prerano pojaviti bore, suvoća kože i slični problemi. Odgovornost prema zdravlju treba da bude svakome na prvom mestu, kako ne bi došlo do pojave pigmentacija, upalnih procesa, iritacija, crvenila kože, pa i drastičnijih oblika oštećenja poput otvorenih rana, plihova, a u najgorem slučaju kancera.


Preparati za suncanje koji će obezbediti da zastita od sunca bude na najvećem nivou su oni koji imaju visok zastitni faktor, a osim kreme za sunčanje koja pruža spoljašnju zaštitu - tu je i oralna zaštita od sunca koja će obezbediti da zastita od sunca bude kompletna odnosno i spoljašnja i unutrašnja! Oralna zaštita od sunca je inovatnivna i prirodna foto-imuno-protektivna zastita od sunca koja predstavlja jedan vid dodataka ishrani odnosno nju čine kapsule za zastitu od sunca sa antioksidansima, vitaminima i mineralima, te one obezbeđuju potpunu zaštitu koja se odnosi i na najdublje slojeve kože!


Kakva je to oralna zaštita od sunca i zašto je važna?


S obzirom da preparati za suncanje, ma koliki zastitni faktor imali, pružaju samo spoljašnju zaštitu kože od štetnih uticaja sunčevih zraka koje je iz godine u godinu sve izraženije, takva zastita od sunca nije potpuna. Takođe, preparati za suncanje nisu pogodni za mazanje kože glave, a tu su i drugi nepristupačni delovi tela koji uglavnom ostaju nezaštićeni. Osim toga, sve kreme za sunčanje moraju se nanositi nekoliko puta u toku dana, kako bi obezbedile celodnevnu zaštitu, a to važi i za one kreme koje imaju visok zastitni faktor. Postavilo se pitanje kako obezbediti zaštitu dubljih slojeva kože do kojih kreme za sunčanje ne mogu dopreti, ali sunčevi zraci i te kako dopiru! Odgovor je dala kompanija Industrial Farmaceutica Cantabria (IFC) iz Španije stvorivši Heliocare oralne kapsule za zastitu od sunca!


Preparati za suncanje više nisu isključivo za spoljašnju upotrebu, budući da je ovo oralna zaštita od sunca koja štiti kožu i spolja i iznutra! Heliocare su preparati za suncanje čiji je glavni sastojak Fernblock odnosno ekstrakt posebne vrste paprati (Polypodium leucotomos) koja se koristila još u indijanskim južnoameričkim plemenima protiv upalnih procesa kože, a od skoro su klinički i mikroskopski dokazana njena antiaging i antioksidantska svojstva koja deluju protiv bora, stvaranja hiperpigmentacija i drugih kožnih promena i oboljenja, pružajući prirodan imunitet i jačajući zaštitnu fuknciju kože!


Heliocare kapsule za zastitu od sunca takođe kao osnovnu aktivnu supstancu sadrže Fernblock koji sprečava oštećenja usled delovanja UVA i UVB zraka, kao i slobodnih radikala, te će oralna zaštita od sunca u kombinaciji sa topikalnim Heliocare proizvodima koji imaju visok zastitni faktor biti pun pogodak za vašu kožu! Heliocare oralna zaštita od sunca kao dodatni sastojak ima ekstrakta zelenog čaja i male količine beta-karotena, te će ove kapsule za zastitu od sunca učiniti da vaš ten bude preplanuo, ali bez oštećene kože.


MSF pharm je ekskluzivni distributer kompanije IFC, te u ponudi možete naći njihov celokupan asortiman koji svakako podrazumeva Heliocare Oral kapsule za zastitu od sunca u pakovanju od 60 kapsula - upotrebljava se jedna do dve kapsule dnevno, te je jedna bočica dovoljna za dvomesečnu terapiju; a tu su i Heliocare Ultra D kapsule za zastitu od sunca koje imaju poseban dodatak D vitamina, kao i vitamine C i E, likopen i lutein - sastojci koji zajedno najefikasnije pružaju koži antioksidantnu i foto-imuno-protektivnu zaštitu. Pakovanje sadrži 30 kapsula, a dovoljna je jedna dnevno da biste bili adekvatno zaštićeni!


Oralna zaštita od sunca korisna je ne samo radi prevencije osobama koje su stalno izložene UV zračenjem, već ona daje rezultate i kao dodatna terapija pacijentima koji imaju dijagnozu raka kože, pacijentima koji imaju fotodermatoze ili su na imunosupresinoj terapiji.


Ipak, ne zaboravite i na sve druge prethodno pomenute značajne mere u borbi protiv štetnog dejstva sunčevih zraka – izbegavanje sunca, zaštitna odeća, zdrava ishrana i visok zastitni faktor kada su kreme za sunčanje u pitanju. Samo Heliocare kapsule za zastitu od sunca neće moći da vam obezbede dovoljnu, ali zato će udruženim snagama obezbediti kompletnu zaštitu spolja i iznutra od svih negativnih uticaja sunca!

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar