20.11.2019 Komentari: 2

Kancelarijski vazduh - ustajao i opasan po zdravlje zaposlenih

U svetlu zagađenja vazduha našeg glavnog grada,koje je veoma aktuelno poslednjih nedelja, trebali bi da se pozabavimo još jednim vidom zagađenog vazduha - zagađen vazduh u prostorijama u kojima provodimo većinu dana.Naravno, reč je o kancelarijama i radnim mestima.

U svetlu zagađenja vazduha našeg glavnog grada,koje je veoma aktuelno poslednjih nedelja, trebali bi da se pozabavimo još jednim vidom zagađenog vazduha - zagađen vazduh u prostorijama u kojima provodimo većinu dana.Naravno, reč je o kancelarijama i radnim mestima.

Zaposleni u kancelarijama u proseku provedu od 8 do 12 sati dnevno.To je zaista puno vremena za udisanje jednog, te istog zagađenog vazduha u kancelarijama. Da li ima smisla provetravati redovno? Da, ali samo pod uslovom da spoljni vazduh nije zagađeniji od onog unutra.

 

Koliko zagađivača ima u radnom prostoru?


Na kvalitet vazduha u zatvorenom kancelarijskom prostoru utiče mnogo faktora. Broj ljudi koji u njemu borave je jedan od veoma bitnih činioca- pomislite na sve viruse, bakterije i gljivice koji prate svakog od nas, naročito u sezoni gripa. Naučnici su, nakon sprovedenog istraživanja, zaključili da kancelarijski prostor može da bude čak 20% više zagađen, nego spoljni.

Verovali ili ne, električni uređaji,poput kompjutera i štampača u sredinu u kojoj se nalaze ispuštaju kancerogena jedinjenja i stvaraju prašinu. Mnoge dame ne znaju,ali i lakovi za kosu, parfemi i dezodoransi takođe su jedan od zagađivača kancelarijskog vazduha. Imajte to na umu kada sledeći put poželite da naneste novi sloj parfema na svom radnom mestu.

Pomislite na sve one neprijatne mirise na svom radnom mestu.Nažalost, ne održavaju svi ličnu higijenu na isti način i ne pridržavaju se svi pravila lepog ponašanja. Unošenje začinjene i jake hrane na radno mesto je jedan od najvećih krivaca za neprijatne mirise.

 

kancelarija vazduh

 

Nevidljive opasnosti iz vazduha

 

Da li ste sigurni da se klima uređaji i sistemi ventilacije u Vašoj firmi održavaju redovno i na pravi način?Da li znate koliko patogena vreba iz klima uređaja, čak i kad oni ne rade? Legionela, bakterija koja izaziva legionarsku bolest, jedan je od stanovnika klima uređaja.

Simptomi zaraze su visoka temperatura, bolovi u mišićima, opšta malaksalost i slabost organizma,kao i suvi kašalj. Ukoliko se ne leči i simptomi se pogrešno protumače kao prehlada ili grip može doći do smrtnog ishoda. Pomenućemo i najčešćeg stanovnika klima uređaja- Kosaki virus, koji napada srce.Klima uređaji su raj za buđ, čije se spore oslobađaju, radili oni ili ne.

Nezdrav i zagađen vazduh ne ide u prilog ni zaposlenima ,a ni njihovim nadređenima.Težak, ustajao vazduh izaziva glavobolje, umor, malaksalost i iritacije disajnih puteva.Smanjuje se produktivnost zaposlenih, opada elan i volja za radom. Usled infekcija virusima i bakterijama, radnici otvaraju bolovanja i ne dolaze na posao. Zagušljive prostorije čine ljude nervoznim, razdražljivim i manje raspoloženim za timski rad i saradnju.

Ambilife ruska tehnologija za prečišćavanje vazduha je veoma korisna investicija u Vaš biznis, naročito ako on podrazumeva boravak u istom prostoru ,duži vremenski period. Ruska tehnologija ambilife bazirana na TiO2 fotokatalizi će uticati povoljno ne samo na kvalitet vazduha,već i na zdravlje svih onih koji bvorave u radnim prostorijama.

Ambilife radi na principu fotokatalize i oslobađa vazduh od đtetnih materija u dve faze. Vazduh se prvo oslobađa od mehaničkih zagađivača( polen,prašina,krzno) ,a zatim se fotokatalitičkom oksidacijom uništavaju patogeni mikroorganizmi i organski gasoviti zagađivači. Na ovaj način uništavaju se mikrobi veoma opasni po zdravlje ljudi,a koji ne retko borave u vazduhu: Escherichia Coli i Staphylococcus Aureus.Fotokatalizom se oslobađaju antioksidanti koji razgrađuju spoljnu opnu mikroba,što znači da bacili tuberkoloze,plesni i buđi nemaju šanse protiv Ambilife aparata.

Ambilife tehnologija je prvobitno bila namenjena prečišćavanju i sterilisanju vazduha u bolnicama i operativnim salama, a sada je dostupan i za kućnu i upotrebu u kancelarijama, školama, proizvodnim prostorima.

Ukoliko želite da stvorite zdravu radnu i životnu atmosferu unesite najbolju rusku tehnologiju u poslovni prostor. Uz zdrav,kvalitetan i čist vazduh posao se lakše završava, manje se boluje od respiratornih infekcija i podiže se efikasnost i produktivnost na radnom mestu.


Posredstvom internet kupovine možete dovesti Ambilife tehnologiju fotokatalitičkog prečišćavanja vazduha i u svoju kancelariju ili dom.
 

Komentari(2) Napiši komentar

  1. D

    Dara

    Odgovori

    21.11.2019 11:30

    S obzirom da zaposleni jako puno vremena provedu u kancelarija a, gde je vazduh jako,suvoparan, što zbog prašine, koja se ne vidi a prisutna je tokom njihovog rada, što zbog papira koji stvaraju prašinu. Te zbog toga bi preporučili u svakoj kancelar po jedan, ruski prečiščivač vazduha, ambilife.

  2. M

    Mala plava

    Odgovori

    21.11.2019 11:47

    Voda nam je zagadjena, vazduh katastrofa... Dobro je da su osmislili aparat za preciscavanje vazduha, pa da se opremimo i sa njim.

Ostavi komentar