08.11.2021 Komentari: 0

Voćne kiseline za lice - gumica koja briše sve nedostatke

Ukoliko ste do sada imale problema sa neujednačenim tenom i hiperpigmentacijama, sigurno ste čule za voćne kiseline. Za lice, ovo je zaista toliko delotvoran tretman da ćete ga obožavati. Voćne kiseline imaju zaista veliku moć regeneracije vaše kože, a danas govorimo upravo o svim njihovim benefitima, kao i kada se koriste kreme sa voćnim kiselinama u kućnoj nezi. 

 

Šta su voćne kiseline?


Voćne kiseline su po strukturi a-hidroksi kiseline, zato se nazivaju AHA kiseline. Naziv su dobile po tome što se uglavnom dobijaju iz voća. AHA voćne kiseline imaju keratolitičko i kaustično dejstvo, čime rastvaraju i razmekšavaju površinske keratinske slojeve kože. Upravo tako se skida sloj kože koji čine ožiljci i tamne fleke i podstiče se regeneracija nove kože, bez svih ovih nedostataka. Na ovaj način se dubinski čiste pore i podstiče sinteza kolagena u dubljim slojevima kože. Rezultati profesionalnih AHA tretmana su izuzetno efikasni, bez obzira na starost kože. Kombinacija salonskih tretmana i kućne nege daje zaista fascinantne rezultate. Voćne kiseline za lice se danas sve više koriste u kozmetologiji.


Voćne kiseline za lice bez ožiljaka i fleka


Voćne kiseline i tretmani sa voćnim kiselinama služe za potpunu revitalizaciju kože. AHA voćne kiseline koriste se za mnoge probleme na koži:

 

  • Protiv ožiljaka od bubuljica i akni. Kada je u pitanju poboljšanje teksture kože - najbolji efekat daje glikolna kiselina u visokom procentu.
  • Protiv bora – za izravnavanje teksture kože najbolja je mešavina mlečne i glikolne kiseline.
  • Protiv pigmentacija – najbolja je kontinuirana kombinacija kućne nege u vidu pripreme kože AHA kremama i profesionalnog tretmana u salonu sa visokim procentom AHA kiselina. Na ovaj način se na duže staze dobija efekat nove i podmlađene kože.
  • Protiv sivog i beživotnog tena – ukoliko je ovo vaš problem, vožne kiseline će vam postati najbolja drugarica. Potrebno je da kreme sa voćnim kiselinama uvrstite u svakodnevnu negu Iiveć nakon prvog meseca korišćenja primetićete velike razlike u tenu.

Voćne kiseline poboljšavaju strukturu epidermisa i jačaju prirodnu barijernu funkciju kože.

 

Voćne kiseline za lice i kućna nega zimi


Dakle, salonski tretmani sa voćnim kiselinama zaista su delotvorni i potrebno ih je uvrstiti u svoju godišnju rutinu. Kada je vreme za tretmane sa voćnim kiselinama? Pravo vreme za ovakve tretmane je upravo sada! Verovatno se pitate zašto baš sada? Dolazi nam zimski period, manje je sunca, a to je ono što pogoduje ovakvom tretmanu kože lice. Voćne kiseline za lice nisu pogodne u periodima godine kada se mnogo izlažete suncu, jer će se samo dobiti kontra efekat.

 



Period od novembra do marta idealan je za rešavanje problema sa kožom. Ovo je idealno vreme i za hemijske pilinge kojima ćemo posvetiti pažnju u nekom narednom tekstu.

Ono što možete samostalno kod kuće uraditi jeste uvrstiti u svoju večernju rutinu kreme sa vocnim kiselinama. Kozmetičari obično ovakve kreme preporučuju kao noćnu negu. Tanak sloj kreme nanesite na očišćeno i tonirano lice, pa ostavite nekoliko minuta da koža upije. Uz korišćenje AHA voćnih kiselina preporučuje se obavezno korišćenje SPF faktora minimum 30. Uz ovakvu negu primetićete prve ozbiljne razlike već nakon prvog meseca korišćenja. Voćne kiseline za lice se preporučuju za korišćenje u zimskoj polovini godine. Bilo bi najbolje da godišnje imate 2 perioda od po 2 meseca korišćenja, sa nekom kraćom pauzom između.

Afrodita ima sjajnu liniju RE-NEW koju može priuštiti svaka od nas. Kreme sa voćnim kiselinama iz ove linije koštaju oko 2000 din. Jedna kutija kreme biće vam dovoljna za pola godine svakodnevnog korišćenja. Potrebno je samo da odaberete onu koja odgovara vašem tišu kože i budete uporni, jer zapamtite, ništa nije moguće promeniti preko noći, posebno kada su u pitanju hiperpigmentacije. Budite uporne i sigurno ćete rešiti svoj problem.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar