20.06.2019 Komentari: 0

Preparati za prolećnu negu kože prema tipu kože

Nega koze u proleće zahteva poseban pristup, buduće da je u ovo doba posebno osetljiva i podložna alergijskim reakcijama. Zato bi bilo dobro da poslušate nekoliko saveta, ali i da odaberete kvalitetnu kozmetiku.

Stiglo je proleće. “Buđenje“ prirode utiče i na naš organizam, a naročito na našu kožu, čiji je kvalitet najslabiji baš za vreme ovog godišnjeg doba. Koža je najveći organ čovekovog tela, te je njeno zdravlje, ali i lepota od velikog značaja. Istovremeno, njeno zdravlje i lepota ovise o nezi.


Nega koze u proleće zahteva poseban pristup, buduće da je u ovo doba posebno osetljiva i podložna alergijskim reakcijama. Zato bi bilo dobro da poslušate nekoliko saveta, ali i da odaberete kvalitetnu kozmetiku.

 

Nega koze u proleće

 

U proleće obično imamo pojačanu želju da što više vremena provedemo napolju i u prirodi. Da naša koža ne bi trpela posledice izloženosti spoljašnjim faktorima nega koze je od presudnog značaja.


Najbolja kozmetika za lice, ukoliko bude odabrana prema tipu kože, povratiće vašem licu izgubljeni sjaj i elastičnost. Odabiru kvalitetne kozmetike potrebna je posvećenost i vreme. Kako ne biste gubili vreme šetajući između rafa, te nasumično podižući jedan, pa drugi proizvod, predlažemo vam da posetite sajt Lilly Drogerie! Na njihovom sajtu ćete najlakše da se upoznate sa sastavom proizvoda, ali i sa njihovom namenom, te ćete sebi da olakšate odabir prilikom kupovine.


Proleće, kao i zima, donosi štetne spoljašnje faktore po vašu kožu. Naročito zato što je njena veća površina zbog laganije odeće izložena prvim zracima sunca i štetnom UV zračenju.


Nega koze, naročito kože lica, zahteva da shvatite koja je to najbolja kozmetika za lice. U odabiru presudan značaj imaju tipovi koze.


Bitno je da znate da najbolja krema za lice u svom sastavu ima različita biljna ulja i ekstrakte biljaka, a njena baza je obično eucerinska. Uz ovakvu kremu nega koze biće efikasna. Iz Lilly Drogerie ponude posebno izdvajamo Afrodita Argan noćna krema za lice, koja će temeljno da nahrani vašu kožu, umanji izražajnost bora i učini je baršunasto mekom.


Onda kada nega koze uključuje biljne preparate uspešno ćete da ubrzate njene prirodne procese.


Takođe, bitno je i da ispoštujete 3 zlatna pravila za negu kože:

 

  • Piling
  • Hidratacija
  • Zaštita

 

Zašto su bitna ova tri koraka?

 

Piling je značajan jer vam omogućava da se rešite izumrlih ćelija sa površine kože, koje prave probleme njenim metaboličkim procesima i usporavaju njenu regeneraciju, a samim tim i njenu lepotu. Zbog “oštrijih“ uslova tokom zime (hladnoće, hladnih vetrova) naša koža postane gruba, ispucala i suva, ostaje bez svog sjaja i elastičnosti. Zato je tokom proleća potrebno da joj povratite njenu prirodnu vlažnost, ali i elastičnost. U tome će vam odličan saborac biti upravo piling koji uklanja nepotrebni sloj s površine kože i olakšava joj prirodno funkcionisanje i regeneraciju. Ni najbolja kozmetika za lice neće biti delotvorna bez pilinga, jer neće uspevati da uđe u pore i dopre do najdubljih slojeva kože. Pomoću pilinga omogući ćete da najbolja krema za lice dubinski nahrani vašu kožu i povrati joj njenu prirodnu vlažnost.


Nega koze zahteva i drugi korak, podjednako značajan kao i prvi, a to je upravo gore pomenuta hidratacija.


Tokom zime najčešće smo bili u zatvorenom prostoru u kome je vlažnost vazduha izrazito niska, takođe bili smo izloženi hladnoći i vetru što rezultuje suhom, dehidriranom, ispucalom i suvom kožom. Zato je proleće savršeno vreme, kada su vremenski uslovi nešto blaži, da koži povratite hidriranost, elastičnost, sjaj, odnosno lep izgled i zdravlje. Potrebno je, dakle, da vašoj koži podarite što više antioksidanata, koji će je učiniti otpornijom na spoljne faktore.


Prema tome najbolja krema za lice je ona koja će u velikoj meri da pruža vlažnost vašem licu. Kreme koje hidriraju lice obično su obogaćene biljnim uljima, kao što je npr. arganovo. One su u stanju da vašoj koži povrate potrebnu masnoću i vlažnost i da joj povrate elastičnost i mekoću.


Treći, ali ne manje bitan korak, kada je u pitanju nega koze je zaštita. Bitno je da svoju kožu zaštitite od prvih zraka sunca i da ne dozvolite da naruše izgled već oštećene i suve kože. Takođe, štetno UV zračenje s kojim smo suočeni u poslednje vreme može da ostavi ozbiljne posledice ne samo po lepotu, nego i po zdravlje svetle i nezaštićene kože. Najbolja kozmetika za lice i telo zahteva i kremu sa visokim UV filterom, koji će da zaštiti vašu kožu od štetnih uticaja sunca i UV zračenja, a najbolju ponudu zasigurno ćete da pronađete u jednoj od Lilly Drogerie širom Srbije.


Dakle, svaki od koraka zahteva pažljiv odabir preparata za negu. Preporuka je da se pre kupovine informišete o proizvodima koji će najbolje zaštititi vašu kožu od štetnog UV zračenja.


Takođe, Lilly Drogerie pripremili su za vas široku ponudu proizvoda za prolećni piling lica i tela. Svojim mirisom, učinkovitošću ali i povoljnom cenom, iz ponude ističe se, Palmolive “Feel the Massage” gel-piling za tuširanje.

 


Bitni su i tipovi koze

 

Najbolja kozmetika za lice i najbolja krema za lice i telo moraju da budu odabrane prema tipu kože.


Uspostavljeni i utvrđeni tipovi koze su:

 

  • Normalna
  • Suva
  • Masna
  • Mešovita
  • Osetljiva

 

Na normalnoj koži pore su vidljive, a ten blistav. Njena tekstura nežna je i ujednačena, a nepravilnosti (bubuljice i mitiseri) gotovo da uopšte nema. Ovaj tip kože najzahvalniji je za negu.


Suva koža utvrđuje se prema upečatljivom nedostatku prirodne masnoće, kao i povremenom zatezanju i peckanju. Ten kod suve kože je bez sjaja, a pore su izražene i vidljive golim okom. Izražene pore uzrokovane su smanjenom elastičnošću. Suva koža podložna je crvenilu.


Kod masne kože osim što su pore vidljive golim okom, prisutne su i bubuljice i mitiseri, više nego kod bilo kojeg drugog tipa kože. Dok je osetljivi tip kože podložan pojavi pečata, praćenih svrabom, peckanjem i suvoćom.


Mešoviti tip kože najčešće je kombinacija masne i normalne, a neretko i suve kože. T-zona (čelo, nos i brada) najčešće je masnija.


Na masnoj koži pore su vidljive golim okom, a ovaj tip podložen je bubuljicama i mitiserima.


Najbolja kozmetika za lice i telo najlakše i najbolje se određuje upravo na osnovu tipa kože. Ispravan odabir kozmetike bitan je i kako dodatno ne biste narušili njen izgled. Kozmetika koja ne odgovara vašem tipu kože mogla bi da dovede do dodatnog zamašćivanja ili isušivanja lica. Zato pre nego što se odlučite za kupovinu kozmetike utvrdite s kojim tipom kože “imate posla”!

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar