18.08.2021 Komentari: 0

Nega kože i kose nakon mora

Godišnji odmori su i dalje u toku, izlaganje suncu je u svom najvećem jeku, a slana voda lepi se za našu kosu i kožu. Nega nakon mora je veoma važna, kako bi se koža na pravi način održavala jedrom i zdravom. Isto važi i za kosu. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete loše uticaje sunčevih zraka i slane vode. 

 

Negativni uticaji slane vode i sunca


Preplanuo ten svi vole. Koliko ste puta pomislili da sunce sakriva sve vaše nepravilnosti i da vam lice mnogo lepše izgleda kada je tamno? Istini za volju ovo jeste činjenica, ali ovakvo stanje kratko traje. Nakon određenog perioda vaša koža postaje umorna, primećujete flekice od sunca i akni, a neretko dolazi i do većih iritacija. Sve su ovo nuspojave sunčevih zraka i slane vode.

 

2 najvažnija koraka za negu lica


Ukoliko želite da sačuvate svoje lice i oporavite ga na pravi način nakon mora, najpre uradite jedan dobar piling. Uvek birajte blage pilinge kada je lice u pitanju. Na taj način ćete nežno ukloniti sve izumrle ćelije kože i sve nečistoće koje se vremenom skupljaju.

Drugi i najvažniji korak nakon mora jeste hidratacija. Vaše lice je isušeno i potrebna mu je dodatna nega. Osim toga što ne treba da zaboravljate na unos dovoljne količine vode u toku dana, ne smete zanemariti ni moć hidratantne kreme. Izaberite onu koja odgovara vašem tipu kože i nanosite je svakodnevno ujutru i uveče na tek očišćeno lice. Osim kreme, vašem licu će prijati i serumi na bazi hijaluronske kiseline i kolagena, pa ih možete dodati večernjoj nezi za potpuni oporavak lica.

 

Pojava flekica je česta pojava


Pegice i fleke često se javljaju nakon mora, a postaju vidljive onda kada boja počne polako da se skida. Jesen i zima idealna su godišnja doba za skidanje fleka sa lica od sunca i akni. Ono što možete samostalno kod kuće uraditi jeste da u svoju dnevnu rutinu uvrstite osim hidratantne kreme i serum sa vitaminom C. Vitamin C je poznat po tome što pomaže u sređivanju tena i izbeljivanju flekica sa lica. Međutim, morate biti uporni. Možda vam jedna bočica seruma neće biti dovoljna i možda će proći meseci do značajnijih rezultata. Ipak, ovo je veoma važan korak u nezi za sve one koji imaju problem sa hiperpigmentacijama.

 

 

Kozmetički tretmani zlata vredni


Ukoliko možete sebi da priuštite, odlazak kod kozmetičara nakon mora veoma se preporučuje. Na licu su se skupljali znoj, so i prljavštine, pa je potrebno stručno lice koje će očistiti vaše pore i zaglasiti lice. Tretman koji preporučuju svi stručnjaci jeste ultrazvuk. Naziva se još i beziglična mezoterapija, jer služi tome da se aktivni sastojci preparata ubace duboko u kožu kako bi je revitalizovali. Ultrazvuk lica je tretman koji svojom toplotom aktivira mikrocirkulaciju, te pomaže aktivnim sastojcima da brže prodru u kožu. Na ovaj način ćete dubinski ishidrirati kožu, a onda je samo održavati svojom kremom.

 

Kosa nakon mora


Ne treba zaboravljati ni na negu kose. Ukoliko imate farbanu kosu koja posle mora izgleda ispucalo i beživotno, savet je da ošišate krajeve. Samo tom sitnicom će kosa već dobiti novi sjaj. Osim toga, pokušajte sa korišćenjem sprejeva za oštećenu kosu ili specijalnih suvih ulja. Ovakvi proizvodi se nanose na kosu nakon pranja i sušenja peškirom i ne ispiraju se. Ovim jednostavnim koracima možete držati stvari pod kontrolom. Kvalitet kose ne možemo menjati ni na njega uticati, ali svakodnevnom negom možemo uticati na to da naša kosa iz dana u dan bude sve lepša i zdravija. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar