01.01.1970 Komentari: 0

Koji implantati za grudi su najbolji na tržištu?

Pun dekolte je nešto što je konstantno u modi, čak i u vremenu gde se trendovi smenjuju ogromnom brzinom. Zbog toga je estetska operacija podizanja grudi i ugradnje implanata jedna od najtraženijih na svetu.

Kako biste bili sigurni da ste sa merom odabrali ispravnu veličinu i oblik implanata, i time ostvarili što prirodniji izgled, potrebno je da znate nekoliko stvari o samim implantima i njihovoj ugradnji. U ovom tekstu ćemo se potruditi da odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi sa ovom estetskom operacijom kako biste sa sigurnošću znali kako izabrati pravu veličinu i oblik implantata.

 

Veličine implantata- koje postoje?

 

Ovo je jedno od ključnih pitanja koje žene često postavljaju sebi pre nego što se odluče na estetsku hirurgiju. Ranije, veličina grudi i grudnjaka obeležavana je brojevima od 1 do 5, ali danas, kao što znamo, uz broj dolazi i slovo koje označava veličinu korpe, varirajući od 70A/B/C/D do 90A/B/C/D.

 

Iskustvo estetskih hirurga pokazuje da se većina žena često odlučuje za veličine trojke ili četvorke, a prikaz svih veličina izgleda ovako:

 

  • 1 = XS = 70/75A
  • 2 = S = 70/75B
  • 3 = M = 80A/B
  • 4 = L = 80/85B
  • 5 = XL = 85/90C

Svaki grudni implant ima svoju zapreminu, širinu, visinu i projekciju, a svaka od vrednosti će varirati u zavisnosti od toga koji je oblik i koje je punjenje implanta. 

 

Kod nas se najčešće koriste implanti između 300 i 450 ccm. Na primer, ako želite da povećate svoju A korpu na B korpu, koristili biste implante od 250 do 300 kubika, dok za povećanje sa A korpe na C koristite 300-350 ccm. Za prelazak sa A na D korpu, koristili biste implante zapremine od 370 do 430 kubika. Dakle, što je veća korpa koju želite, to je veća i zapremina silikona.

 

doktor pokazuje implante

 

Kako da odaberete pravu veličinu implantata za sebe?

 

U konsultaciji sa hirurgom ćete dobiti preporuke za optimalne implante koji su skladni s vašim telom. Pre donošenja konačne odluke, možete da isprobate nekoliko dimenzija u dogovoru s hirurgom.

 

Prilikom odabira se uzimaju u obzir različiti faktori poput anatomije grudnog koša, tipa tela, količine prirodnog tkiva dojke, položaj bradavice i slično. 

 

Pravilna odluka o veličini implanta je jako bitna za vaše zdravlje, ali i za estetski uspeh operacije, izbegavajući potencijalne probleme poput bolova u leđima ili krivljenja kičme. 

 

Probna faza s uzorcima implantata i projekcijom na kompjuteru može biti od velike pomoći u vizualizaciji vašeg budućeg izgleda. Često se događa da žene, nakon preporuka lekara i uvida u pravu meru za sebe, odustanu od prvobitnih zahteva za preteranom veličinom i odaberu implante koji najbolje odgovaraju njihovoj građi. To je uvek i najbolji slučaj jer su hirurzi ipak stručnjaci koji vam mogu dati najbolje savete što se tiče i vašeg izgleda i vašeg zdravlja.

 

Koji su najbolji implanti za grudi?

 

Postoji mnogo brendova implantata, ali jedan od najtraženijih su Mentor implanti za grudi. Ovi implantati su izbor renomiranih klinika za estetsku hirurgiju koje za svoje pacijente žele samo najbolje. 

 

Okrugli implanti za grudi

 

Okrugli implanti pružaju ravnomerno punjenje celom zapreminom dojke, što daje lep okrugao oblik i glatku površinu. Preporučuju se ženama koje imaju dovoljno prirodnog tkiva u dojkama a žele samo blago povećanje volumena.

 

Postoji nekoliko varijanti okruglih implanata: 

 

  • Okrugli implanti niskog profila, koji se često koriste kod žena s više prirodnog tkiva i širim grudnim košem, naročito u procedurama smanjenja dojki za popunjavanje gornjeg dela.
  • Okrugli implanti umerenog/srednjeg profila, koji su idealni za one koji imaju dovoljno prirodnog tkiva, ali uz uži grudni koš, pružajući blago povećanje bez preteranog isticanja.
  • Okrugli implanti visokog i veoma visokog profila, koji se koriste kod žena s normalnim grudnim košem i manjim grudima koje žele znatno povećati i istaknuti grudi.

vrste implantata

 

Anatomski implanti u obliku suze

 

Osnovna karakteristika ovog oblika je neravnomerna ispunjenost gornjeg i donjeg dela, što stvara formu suze. 

 

Anatomski implanti se pretežno koriste kod žena s nedovoljno razvijenim, manjim ili opuštenim grudima koje su izdužene u obliku. Silikonsko punjenje je čvrsto, tako da zadržava oblik bez obzira na položaj tela, što omogućava prirodan izgled. 

 

Postoje tri različita profila anatomskih implanata:

 

  • Srednji profil je optimalan za žene s velikim razmakom između dojki, pružajući prirodan izgled bez prevelikog isticanja.
  • Srednje visok profil je idealan za žene s manjim grudima i manjim razmakom između dojki.
  • Visoki profil daje punije i zaobljenije grudi, s najvećim razmakom između baze dojke i vrha bradavice.

Poverenje za ovu vrstu estetske procedure poverite samo proverenim klinikama koje koriste najbezbednije silikonske implante svetskih proizvođača. 

 

 

 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar