13.01.2021 Komentari: 2

Kako se rešiti akni na licu?

Tinejdžersko doba svakako je za većinu polazna tačka kada je problem aknozne kože u pitanju. Masna koža svakako je problematičnija, ali ne ostaju pošteđeni ni oni sa suvom i mešovitom kožom. Kada se problem sa bubuljicama, a kasnije i sa flekama nastavi i nakon dvadesete, potrebno je obratiti se stručnjacima i uložiti sav svoj trud kako bi se problem rešio. Magični lek za akne ne postoji, jer je svaka koža drugačija. Mi danas govorimo o univerzalnim rešenjima kako se resiti bubuljica uz tretmane lica i još važniju negu kod kuće. 

foto: depositphoto.com

Korigujte ishranu


Pre svih daljih saveta, potrebno je da korigujete svoju ishranu. Zaboravite na hranu prženu na ulju, zaboravite grickalice i gazirane sokove. Sada je pravo vreme da detoksujete svoj organizam i pripremite se za dalje korake. Prvi lek za akne je hrana i stil života, ne zaboravite to.

 

Kućna nega je najvažnija


Ukoliko do sada niste bili kod kozmetičara i odete prvi put kod onog dobrog, osnovno što će vam reći jeste da će rezultati biti vidljivi samo ukoliko se pridržavate svega dogovorenog. Da, postoje kozmetički tretmani koji će vidno poboljšati stanje vaše kože, a o kojima ćemo govoriti u nastavku, ali oni neće učiniti magiju ukoliko vi kod kuće samostalno cedite bubuljice, čačkate lice, ne čistite i ne hidrirate ga na pravi način. Odlazak kod kozmetičarke može biti dva do četiri puta mesečno, ali vaša koža pamti ono što radite ostalih 27 dana. Dakle odgovor na pitanje kako se rešiti bubuljica leži u sinergiji vas i vašeg kozmetičara.

 

 

Šta koristiti kod kuće?


Ono što je najvažnije jeste da uvek na pravilan način očistite lice. To ne znači samo vodom ili čak sapunom i vodom. Sapun isušuje kožu i dovodi je u još lošije stanje nego što je trenutno. Birajte gel ili penu za umivanje koje ćete koristiti kako uveče kada skidate šminku i nečistoće sa lica, tako i ujutru. Birajte sredstva koja su bogata sastojcima sa umirujućim dejstvom, jer je to potrebno vašoj problematičnoj koži. Nakon čišćenja naneste tonik koji će vratiti Ph vrednost vase kože u normalu. Za kraj, birajte kreme laganih struktura koje neće zatvarati pore, praviti komedone i stvarati nove akne. Nikada nećete znati kako se resiti bubuljica ukoliko vasa kućna nega ne bude na odgovarajućem nivou. I to ne znači odvajanje ogromne sume novca svakog meseca. Na tržištu možete pronaći savršene kreme za sasvim pristojan novac koje će u potpunosti oživeti vašu kožu.

 

Koji tretmani pomažu?


Kada je reč o tretmanima, sve je individualno, ali da, postoje neki tretmani koje bi trebalo da u dogovoru sa svojim kozmetičarom isprobate. To su svakako mikrodermoabrazija, razni hemijski pilinzi kože koji dovode do perutanja, a samim tim i čišćenja vaše kože, zatim mezoterapija, kao i PRP tretman krvnom plazmom. Ovi tretmani imali su najbolji učinak kod aknozne kože na globalnom nivou. Važno je samo obratiti se stručnjacima koji će proceniti šta je tačno vašoj koži potrebno. Detaljnije o svim ovim tretmanima možete pročitati OVDE.

 

 

Kako se rešiti fleka od bubuljica?


Kada je reč o hiperpigmentaciji, odnosno flekama, potrebno je da znate da ništa ne dolazi preko noći. Važno je uložiti pre svega strpljenje kako željeni efekat ne bi izostao. Uz tretmane koje će vam predložiti kozmetičari u skladu sa stanjem vase kože, kod kuće možete koristiti kreme za uklanjanje fleka na koži. Takođe, još jedna fenomenalna stvar kada je ten u pitanju jeste vitamin C koji ujednačava ten, hidrira i revitalizuje vašu kožu. Treća preporuka kada se postavi pitanje kako se resiti fleka od bubuljica jesu voćne kiseline. Najvažnija napomena jeste da kreme sa voćnim kiselinama možete koristiti samo ukoliko nemate aktivne upaljene akne na licu. Tek nakon što se upalni procesi saniraju, počnite sa korišćenjem preparata koji sadrže mali procenat voćnih kiselina sa prilagođenom pH vrednošću. Zimski period idealan je kako za kreme, tako i za salonske tretmane voćnim kiselinama.

Dakle, kada govorimo o tome kako se resiti bubuljica, videli ste da magični lek za akne ne postoji. Postoje savršeni tretmani lica koji će već nakon dva do tri puta oživeti vašu kožu i sanirati akne, ali bez kućne nege oni najbolji rezultati će izostati. I zato budite uporni, birajte kreme i preparate koji odgovaraju vašoj koži, a ukoliko imate problem koji je prisutan već dugo, obavezno se obratite stručnjacima. Kao što sve ostale bolesti ne lečimo sami, tako ne bi trebalo ni ovu. Koža je naš najveći organ i treba joj posvetiti potrebnu pažnju. I za sam kraj zapamtite – imati bubuljice nije sramota! To je samo prolazno stanje kroz koje prolazite i koje ne određuje vas kao ličnost. Budite svesni svojih kvaliteta, izaberite preparate koji vam odgovaraju, obratite se stručnjacima i ponovo ćete uživati u svojoj koži. 

Komentari(2) Napiši komentar

  1. S

    Sasa

    Odgovori

    31.05.2021 12:02

    Moja supruga je sve probala i na kraju je morala da poseti nano kliniku brant da se toga resi.

    • A

      Admin sajta

      31.05.2021 13:16

      Saša, hvala na poslatom iskustvu. Takođe savet je svim da pre upotrebe bilo kog preparata da se posavetujete sa eminentnim dermatologom.

Ostavi komentar