27.10.2022 Komentari: 0

Dočekajte zimu zdravi uz riblje ulje za decu i odrasle

Suplementi nisu izum novog doba. Još u vreme starih Grka kao lek i dodatak ishrani koristilo se riblje ulje. Za decu i odrasle ova ,,zlato okeana“, kako su ga Vikinzi zvali, služilo je jačanju organizma i lečenju nekih bolesti. Riblje ulje se koristi i dalje, pored svih suplemenata koji su se pojavili u međuvremenu, što dovoljno govori o njegovoj vrednosti.

riba i ulje

 

Danas se u slobodnoj prodaji ono može naći u obliku perlica, kapsula ili kao tečno riblje ulje. Cena mu je izuzetno pristupačna, posebno ako se uzme u obzir kolika je korist od ovog izvrsnog suplementa.

 

Kako riblje ulje nastaje


Riblje ulje dobija se iz tkiva pojedinih vrsta riba koje su bogate mastima, kao što su tuna, losos, haringa, pastrmka. Često ga prave od ulja jetre bakalara (kao na primer Galafarmovo Jekogal riblje ulje).


Iskustva korišćenja ribe u ishrani pokazala su da ono značajno doprinosi zdravlju čitavog organizma. Zato ćete često čuti nutricioniste da zdrave navike u ishrani podrazumevaju dve porcije ribe nedeljno. Ali šta ako vam morska riba visokog kvaliteta nije dostupna? Rešenje leži u ribljem ulju koje možete pronaći u apotekama.

 

Kako nam riblje ulje pomaže

 

Ovaj proizvod je odličan izvor A i D vitamina, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ovi sastojci deluju tako što:

 

  • preveniraju nastanak kardiovaskularnih bolesti regulacijom triglicerida i holesterola u krvi, te snižavanjem krvnog pritiska
  • pomažu deponovanje kalcijuma u kostima čime podstiču pravilan razvoj koštanog sistema kod dece, a kod starijih osoba sprečavju pojavu osteoporoze
  • čuvaju zdravlje našeg čula vida
  • jačaju imunitet
  • pomažu pravilan razvoj mozga, a samim tim utiču na razvoj mnogih funkcija organizma deteta i to dok je ono još u majčinom stomaku
  • popravljaju pojedina stanja kože poput osipa, ekcema, psorijaze
  • hrane koren dlake čime sprečavaju opadanje kose i podstiču njen rast

Riblje ulje nove generacije


Na našem tržištu se može pronaći velika ponuda ovog proizvoda različitih proizvođača. Ono o čemu su mnogi vodili računa je da ukus ribljeg ulja, koji ne prija baš svima, neutrališu i čak poboljšaju. Tako na primer arome banane, limuna i jagode obogaćuju Jekogal riblje ulje. Iskustva korisnika nam govore da je ovaj proizvod prijatan za korišćenje i onim najizbirljivijim pojedincima.

 

riblje ulje u kapsulama


Tehnologija proizvodnje ribljeg ulja dosta je napredovala, pa se danas ono dobija postupkom destilacije kojim nastaje ulje najfinijeg kvaliteta, očišćeno od bilo kakvih štetnih sastojaka i neprijatnog mirisa. Posebno se vodi računa o poreklu ribe od koje se dobija tečno riblje ulje. Cena koju krajnji korisnik plaća mala je kada se uzme u obzir da se riba od koje ovaj proizvod nastaje ne uzgaja masovno na farmama, već slobodno pliva u morima i okeanima.


Na primer, od bakalara koji plivaju severnim Pacifikom i Atlantski okeanom dobija se Jekogal riblje ulje. Iskustva nam govore da su ovako dobijena riblja ulja izuzetno visokog kvaliteta i mogu se koristiti svakodnevno duži vremenski period bez ikakvih negativnih posledica. Dakle, potpuno su bezbedna za upotrebu.

 

Šta još treba da znate

 

Pre nego što počenete da koristite ovaj proizvod imajte na umu sledeće:

 

  • Svaki dodatak ishrani je samo to – dodatak. Dakle, ne može biti zamena za zdravu, balansiranu ishranu.
  • Riblje ulje za decu ima ograničenje po pitanju uzrasta (ne daje se deci mlađoj od godinu dana)
  • Neće odgovarati osobama osetljivim na riblje proizvode
  • Trudnice ga mogu koristiti uz prethodno savetovanje sa svojim lekarom
  • Nije pogodan za osobe koje pate od hipervitaminoze A i D vitamina
  • Kao i kod svih drugih suplemenata, i kod ovog je potrebno voditi računa o preporučenim dnevnim dozama.


Nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da od ove jeseni počnete da koristite tečno riblje ulje. Cena neadekvatne ishrane uvek je pad imuniteta i pogoršano zdravlje. Sprečite to uz pomoć ovog moćnog suplementa koji možete poručiti u online apoteci.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar