26.07.2022 Komentari: 0

Anatomske papuče - udoban korak i zdrava stopala cele porodice

Svaka prosečna odrasla osoba provede oko 12 do 16 sati na nogama. Naša stopala izdržavaju sve napore, odlazak na posao, stajanje na poslu, trening, trčanje za decom, sređivanje kuće, i mnoge druge svakodnevne aktivnosti.

Ona osete svaki kamenčić, neravninu, toplu i hladnu podlogu. Šta bi bilo da ne možemo da se oslonimo na njih kako treba?


Sve se više govori o zdravoj ishrani, vitaminima i modernom stilu života. Da li smo zdravlje svojih stopala svi potcenili? I da li i vi obuću birate po boji, dizajnu i nekom trendu? Vreme je da se konačno posvetite delu tela na koji se svakodnevno oslanjate.


Prvo što treba da shvatite jeste da veliki deo obuće koja nam je dostupna, dizajnirana je tako da stopala moraju da se prilagođavaju njoj. Anatomska obuća dozvoljava komfor vašim stopalima, sprečava brojne nelagodnosti i oboljenja kože na njima, omogućava udobno kretanje, čineći vas uvek spremnim za svakodnevne izazove.


Anatomske papuče – neka vaš hod bude lak


Anatomska obuća dizajnirana je tako da se prilagođava obliku normalnog ljudskog stopala, obezbeđujući zdravlje stopala, kolena, zglobova i kičme. To je i jedan od razloga zašto se preporučuje osobama koje dugo stoje ili hodaju.


Na tržištu postoje patike, cipele, sandale, ali i papuče sa anatomskim gazištem koje su posebno korisne tokom ovih letnjih vrelina. Muške i zenske papuce anatomske strukture imaju gazište koje poseduje vidljiva ispupčenja čime prati blagi luk stopala i obezbeđuje pravilan položaj i ispravno gaženje. Takođe, meko jezgro samog uloška, izrađeno od prirodne gume i plute, proizvedeno po najnovijoj izuzetnoj Bioprint® tehnologiji, učiniće hodanje i stajanje udobnim i komfornim.

 

Vaša stopala zaslužuju odmor

 

Lagana obuća preporučuje se svim osobama čija stopala trpe veća opterećenja – populacija čiji posao podrazumeva stajanje, dugo hodanje, kao i sportistima koji naporno treniraju. Ipak, preporučuju se i za laganu šetnju, svakodnevno kretanje i uobičajene aktivnosti jer doprinose povećanju kvaliteta života.

 

zenske-papuce


Osnovni benefiti obuće sa anatomskim ulošcima potiču od specijalno dizajniranom gazišta koje stopala drži u pravilnom položaju. Anatomski ulošci prate luk stopala i podupiru ga, što omogućava koračanje bez ikakvog opterećenja. Osim toga, sprečavaju deformitet stopala, a obezbeđuju i pravilno držanje celog tela.


Anatomske, ženske papuče, na primer, imaju nekoliko važnih prednosti za zdravlje stopala:


• omogućavaju udobno kretanje
• podstiču ispravno držanje tela
• jačaju mišiće stopala
• poboljšavaju cirkulaciju
• sprečavaju bolesti i deformitete stopala
• povoljno utiču na zdravlje celog koštano-mišićnog sistema


Anatomske papuče za decu


Nežna, mala i mekana dečja stopala mogu da razviju različite deformitete u najranijem periodu ukoliko rastu u neadekvatnoj obući. Zbog toga proizvođači anatomske obuće posebnu pažnju posvećuju dečjoj obući, omogućavajući prevenciju deformiteta stopala.


Anatomske papuce za decu, sa specijalnim uloškom Bioprint tehnologije, zahvaljujući ergonomskom dizajnu, osmišljene su da pomažu u održavanju pravilnog stava i položaja stopala. Ulošci su različiti za brojeve od 27 do 31 i od 32 do 34 i apsolutno prilagođeni očekivanom rastu i razvoju stopala vašeg mališana. Podloga anatomske papuce za decu otporna je na klizanje i zaslužna za siguran korak vašeg deteta.


Oporavite svoja stopala već danas


Kada iz neudobne obuće „uskočite“ u anatomsku, to je sjajan osećaj. Da li biste se upustili u dugu, laganu šetnju, oslobođeni žuljeva, stezanja i sličnih neprijatnosti? Dok razmišljate, ne zaboravite da stopala nose našu težinu pri svakom koraku, omogućavajući sve svakodnevne aktivnosti. Previše važno da bi ih zanemarivali, zar ne?

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar