10.09.2021 Komentari: 0

Hijaluronska kiselina za podmlađivanje lica

Naša koža je naš najveći organ. Osim toga što je nemerljivo važno da bude zdrava, sve mi žene želimo i da izgleda zategnuto i lepo, posebno kada se radi o koži lica, vrata i dekoltea. Upravo ova regija „odaje“ naše godine. Nakon tridesete koža počinje polako da stari. Javljaju se prve bore, pore postaju proširenije, pa se čak i tip kože menja. Rutinu ćete birati u skladu sa svojim tipom kože, a ono što je svakoj ženi potrebno da održi mladoliki izgled i jedrinu lica jeste hijaluronska kiselina. 

 

Šta je hijaluronska kiselina?


Hijaluronska kiselina je prirodni glikozaminoglikan i kao takav predstavlja osnovni sastojak našeg tela. Da, hijaluronska kiselina se nalazi u našem telu, da li vam je to poznato? Ona se nalazi u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu... Dakle, ovo je potpuno prirodan sastojak i naše telo je bogato hijaluronskom kiselinom, a kada govorimo konkretno o koži, možemo reći da naša koža poseduje određene zalihe. Starenjem, ove zalihe postaju veoma iscrpne, te primećujemo promenu na svom licu u vidu bora.


Hijaluronska kiselina za lice


Hijaluronska kiselina za lice ima veoma delotvoran efekat i u kozmetologiji se koristi zbog svojih hidratantnih svojstava i mogućnosti usporavanja efekata starenja. Uz hidrataciju, hijaluronska kiselina brzo zaceljuje, deluje protivupalno i aktivno utiče na obnavljanje ćelija. Osim što efikasno zadržava i pravi rezerve vode u dermisu, kako bi se sprečilo isušivanje epidermisa, ona podstiče i ćelijsko obnavljanje tako što dovodi hranljive materije do ćelija kože. Upravo na taj način borba protiv bora postaje moguća, a krema protiv bora na bazi hijaluronske kiseline vaš najefikasniji saveznik. Najbolje kreme za lice protiv bora sačinjene su upravo na bazi hijaluronske kiseline.


Da li ste znali da se hijaluronska kiselina poistovećuje sa sunđerom, jer joj je osnovno svojstvo prikupljanje i zadržavanje vode? Isto kao što sunđer upija vodu, tako i hijaluronska kiselina, zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, zadržava vlagu i koži daje punoću. Na taj način utiče na smanjenje vidljivosti naših bora. Da bismo istakli njen značaj, treba napomenuti da se osim u kozmetologiji, koristi u oftamologiji prilikom raznih transplantacija i operacija, reumatologiji i estetskoj medicini.

 


Serum i krema sa hijaluronskom kiselinom – sve prednosti


Dakle, već nakon tridesete, u svoju rutinu bi trebalo da uvedete preparate na bazi hijaluronske kiseline. Da li će to biti serum, krema sa hijaluronskom kiselinom ili pak i jedno i drugo – na vama je. Veoma veliku koncentraciju imaju ampule za lice, pa su one jedno od rešenja za duboke bore. Gledajte šta vašem licu prija i svakako se posavetujte sa svojim kozmetičarom. Ono što je sigurno jeste da je vašem licu potrebna nega i dodatna hidratacija, što će joj preparati na bazi hijaluronske kiseline definitivno obezbediti. Koža će izgledati mladalački, zdravo i zategnuto. Osim što efikasno zadržava i pravi rezerve vode u dermisu kako ne bi došlo do isušivanja epidermisa, hijaluronska kiselina uspešno aktivira i ćelijsko obnavljanje na taj način što dovodi hranljive materije do ćelija naše kože.

Mnoge dame će reći da je botox jedino rešenje kada su bore u pitanju. One i jesu u pravu u situaciji kada adekvatna nega nije sprovedena u određenim godinama. Ako sa hijaluronskom kiselinom počnete u četrdesetima, velika je verovatnoća da kreme i serumi neće moći da učine čuda.

Sa druge strane, zašto bi bore morale u potpunosti da nestanu? Mnoge dame sa ponosom nose svoje godine i to tako i treba da bude po nekom poretku stvari. Starenje sa stilom je prelepa stvar. Bore se možda ne mogu potpuno izbrisati, ali se svakako mogu zaglasiti i smanjiti upotrebom odgovarajućih tretmana, a jedan od njih je upravo hijaluronska kiselina. Ona nam pomaže da naša koža bude hidrirana, elastična i lepa, a to je svakako najveći cilj. Kada je koža hidrirana, ona je elastična, a kada je elastična – deluje mlađe. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar