13.07.2018 Komentari: 2

Lečenje na Kubi dostupno ljudima iz zemlje i regiona

Dr Anabeli Estavez Garcija, onkolog istraživač u zdravstvenom centru Labradera, istraživač u centru za proučavanje vakcina i vanredni profesor na medicinskom fakultetu u Havani, ponovo je posetila Srbiju i region.

Dr Anabeli Estavez Garcija, onkolog istraživač u zdravstvenom centru Labradera, istraživač u centru za proučavanje vakcina i vanredni profesor na medicinskom fakultetu u Havani, ponovo je posetila Srbiju i region.

 

Dr Anabeli Estavez Garcija predstavlja nova dostignuća na polju medicine i lečenja teških bolesti


Doktorka Anabeli Estavez Garcija je uspešno predstavila dostignuća napredne kubanske medicine svima koji žele da se informišu o mogućnostima lečenja na Kubi. Susrela se i razmenila iskustva sa kolegama onkolozima iz Srbije i regiona, što je u velikoj meri podstaklo dalji napredak u lečenju opakih bolesti.


Kuba je svoja istraživanja na ovim poljima započela jos osamdesetih godina. Tada je to samo bila vizija. Ova zemlja je sada poznata u svetu po uspešnosti u lečenju što je dokaz da se proteklih nekoliko decenija medicinskih istraživanja višestruko isplatilo. Istraživanja na ovom polju i dalje finansira država Kuba; konstantno ulaže u razvitak medicine, posebno na polju ispitivanja i pronalaženja novih lekova i načinja lečenja. Dokaz o uspešnosti državnog zdravstvenog programa na Kubi jeste činjenica da se svi pacijenti sa Kube leče besplatno i da su im dostupna sva naučna dostignuća i tehnologije koje poseduju. U tome prednjače čak i pred Nemačkom i Francuskom.


Istraživanja kliničkih studija u medicini su veoma bitna u 21. veku, aIi i veoma skupa, što govori u prilog zalaganju udruženja kubanskih lekara da uspeju i istraju u svojim istraživačkim namerama i daju novi doprinos, kako svojim građanima, tako i svetskoj medicini.

 

Lečenje težih bolesti – kancer, Parkinsonova bolest, psorijaza


Sada i mi imamo priliku da se jednostavno informišemo i ukoliko je neophodno stupimo u kontakt sa lekarskim sistemom na Kubi. Agencija Consulta al Futuro vrlo efikasno i kvalitetno organizuje akcije u kooperaciji sa udruženjem lekara sa Kube u Srbiji i na taj način prosleđuje pacijente, bez većih opterećenja oko papiroloških regulativa.

 

Lečenje na Kubi i iskustva pacijenata iz Srbije i regiona


Doktorku Anabeli Estavez Garcija mogli smo čuti i videti u mnogobrojnim televizijskim emisijama sa nacionalnom frekvencijom u kojima je govorila o naprednoj kubanskoj medicini i Kubi kao lideru u razvoju lekova za najteže bolesti. Bolesti koje se sa velikom stopom uspešnosti leče na Kubi su bolesti očiju, Parkinsonova bolest, kožne bolesti, a posebno lečenje i sprečavanje razvoja kancera.


Dr Anabel Estavez Garcija je posetila svoje pacijente iz Srbije koji su se lečili na Kubi i nastavili oporavak kod kuće posredstvom akreditovane agencije Consulta al Futuro i pod daljim nadzorom lekarskog konzilijuma sa Kube. Pacijenti su gostovali u emisijama i preneli svoje dobro iskustvo u želji da zajedno sa dr Anabeli Estavez Garcija približe ljudima u Srbiji i regionu procedure i način lečenja. Kako pacijenti kažu, sada je lečenje pacijenata sa malignitetom dostupno i našim pacijentima zahvaljujući kvalitetnoj saradnji agencije Consulta al Futuro i udruženja kubanskih lekara u Srbiji čiji je dr Anabeli Estavez Garcija zvanični predstavnik.


Možemo smatrati da su ove posete dr Anabeli Estravez osnova za začetak razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji i regionu, jer samo na taj način pacijenti dobijaju više mogućnosti i alternative kako bi na vreme zalečili i sprečili teške bolest koje se u nekim zemljama isključivo trertiraju na konvencionalne načine.


Velika volja i želja da se dostupnost lečenja na Kubi približi pacijentima iz Srbije i regiona jeste uspeh, kako pacijenata, tako i sama suština lekarske profesije.

 

Dostupnost novih lekova pacijentima iz Srbije i regiona – vakcina za rak


Na Kubi postoji preko dvadeset i pet zdravstvenih institucija koje se bave isključivo istraživanjem, zajedno u relaciji sa klinikama, da bi svi zajedno dali doprinos u pronalascima na polju lečenja teških oboljenja, u kojima za sada imaju zavidan uspeh i stopu uspešnosti od čak osamdeset i sedam posto. Sa pronalaskom kao što je vakcina protiv kancera doktori nastavljaju, uz kombinovanje postojećih vakcina i drugih lekova kako bi dobili nove vakcine i za druga teža oboljenja.


Doktori sa Kube veruju da je tajna uspeha u izlečenju u tome da pronađu način da potpomognu borbu imunog sistema; da poboljšaju i kvalitetno podstaknu imuni sistem da se, uz pomoć vakcine i imunoterapije, u velikoj meri sam izbori sa bolešću. Velika dostignuća u oblasti onkologije imuno terapijom, što je uža specijalnost dr Anabeli Estavez Garsija, su revolucionarna i globalna. Za sada su najpoznatije dve vakcine sa monoklonalnim antitelima protiv raka pluća. Veoma je važno imati u vidu da su ovi onkološki tretmani vakcinom bez kontraefekata i da nisu štetni po organizam, što u mnogome olakšava i pomaže pacijentima da se efikasnije i brže oporavljaju.

 

Pacijenti iz Srbije i regiona sada mogu da se leče na Kubi


Pacijentima iz Srbije i regiona sada su dostupne usluge lečenja najtežih bolesti poput dijabetskog stopala, komplikovanih psorijaza i vitaliga, operacije očiju i lečenja raznih vrsta kancera na drugi način, kubanskom medicinom. Najnovija dostignuća u lečenju kancera gore svih navedenih bolesti koriste najviše stanovnici Azije, odnosno Kine, zatim Turske, Amerike i Kanade i pacijenti iz ostalih zemalja iz sveta, a sada i pacijenti iz Srbije i regiona. U tom smislu, Kuba je nezvanično postala svetski poznat medicinski centar za lečenje, ali sa akcentom na dalja naučna ispitivanja i pronalaženje novih lekova i vidova lečenja. Mogućnosti savremene kubanske medicine u lečenju savremenih oboljenja su mnogobrojne i to prvenstveno zbog neprestanih istraživanja i rada na otkrivanju novih lekova.

 

Lečenje na Kubi – dostupno ljudima iz Srbije i regiona – programi i procedure lečenja


Program vakcinacije protiv kancerogenih bolesti, kao i svi ostali ponuđeni programi lečenja druge vrste, moraju se otpočeti na Kubi zbog lekara koji su specijalizovani za tretiranje takvih lekova, kao i radi praćenja pacijenata u prvim etapama oporavka.


Okruženje u kojem se pacijenti leče i prijateljski nastrojeno osoblje je ono što su pacijenti takođe izdvojili kao prednost i veliki kompliment kubanskoj lekarskoj organizaciji, kubanskim lekarskim institucijama, a posebno lekarima i osoblju.
Više možete pogledati na zvaničnom sajtu agencije Consulta al Futuro.

Komentari(2) Napiši komentar

  1. J

    Jasna Ranic

    Odgovori

    10.12.2019 09:09

    Postovani,


    Koliko otprilke kosta lecenje na Kubi kada su u pitanju metastaze na plucima,pored mestastaza na jetri?

    Hvala

    • A

      Admin sajta

      10.12.2019 12:11

      Jasna, hvala na poslatom upitu. Slobodno posetite sajt http://www.consulta.rs/kontakt.html i kontaktirajte kliniku direktno.

Ostavi komentar