02.07.2018 Komentari: 0

Fiksna proteza ili folija za zube - kako doneti pravu odluku

Nema lepšeg ukrasa, a ni jačeg oružja na licu svakog čoveka od njegovog osmeha. Smeh je lek, a da biste sa ponosom nosili vaš osmeh svakodnevno na licu neophodno je imati zdrave i lepe zube. Saznajte kako.

Pored lepog osmeha, zdravi zubi odraz su zdravlja celog organizma i od izuzetne je važnosti redovno voditi računa o njima. Nepravilno raspoređeni ili izrasla zubi pored loše estetike mogu značajno uticati i na oralno zdravlje uopšte. Krivi zubi dovode do neravnomernog zagrižaja, time otežavaju žvakanje hrane, brže se troše i izloženiji su pucanju, karijesu, ali i ostalim bolestima zuba.

 

Kako ispraviti zube i doći do savršenog osmeha?


Ako i vi sebi često postavljate pitanje kako ispraviti zube i kako imati osmeh koji će razoružavati onda je pravi odgovor za sve vas taj da je sada to veoma lako i što je najvažnije bez mnogo bola moguće ostvariti. Kao i u svemu, i u oblasti stomatologije došlo je do izuzetnog napretka posebno kada su u pitanju ortodontska pomagala i proteze za zube. Ukoliko ste i vi među onima koji su odustali od nošenja fiksne proteze zbog bolnog procesa ugradnje, dugotrajne terapije koja može trajati čak i godinama, onda su proteze za zube novije generacije prava stvar za vas. Ispravljenje zuba bez proteze koja se fiksira za zube je stvarnost i više ne morate nositi metalne žice u svojim ustima koje su izuzetno vidljive i upečatljive. Providne proteze za zube, em što su potpuno nevidljive za sve ljude u vašem okruženju, izuzetno su lake i jednostavne za upotrebu, ne lepe se, mogu se skidati po potrebi, a što je najvažnije pružaju mogućnost efikasnog i sigurnog izlečenja.

 

Koje se vrste proteza za zube koriste za lečenje pacijenata?


Postoji veliki izbor različitih proteza za zube. Vrste proteza za zube mogu se razlikovati po načinu primene, modelu, materijalu od kog su izrađene... Prvobitno su se koristile, takozvane, tradicionalne fiksne proteze izrađene od metala, koje su radile po principu metalnih bravica i metalnih žica koje su se vremenom zatezale i silom pritiska vraćale zube na svoje mesto. Zatim su nastale keramičke proteze, koje su radile po sličnom principu, a njihova prednost bila je u tome što je mehanizam koji se lepi za zube bele boje pa je manje uočljivo za okolinu. Za ispravljanje i korekciju stanja u vilici mogu se koristiti još i forsus aparati, kao i palatalni ekspanderi. Ipak, kada su u pitanju fiksne proteze značajan napredak ostvaren je izumom Damon sistema koji je pacijentima doneo izuzetno olakšanje. U pitanju su samoligirajuće proteze, koje se same podešavaju i zatežu, a biološke sile koje deluju na zube vraćaju ih u prirodan položaj.


Međutim, revolucionarno otkriće je zapravo folija za zube. U pitanju su providne proteze za zube koje su u 21. veku baš ono otkriće koje je bilo potrebno savremenom čoveku. Kao što i samo ime kaže, izrađene su od tankog, bezbojnog, prozirnog materijala, i veoma su lake za upotrebu. Ispravljanje zuba bez proteze koja se fiksira je omogućeno, ne lepe se za zube i moguće ih je skinuti kada god je to potrebno. Ove vrste proteza za zube, kao što su Damon fiksne i folija za zube, među najpopularnijim i najtraženijim su ortodontskim metodama za korekciju.

 

Kada se opredeliti za Damon fiksnu, a kada se koristi folija za zube?


Fiksne proteze koriste se onda kada neophodna veća korekcija i kada je potrebno rešiti ozbiljniji problem. Fiksne proteze deluju na celu vilicu, mogu redukovati odnos gornjih i donjih zuba, uticati na zagrižaj i izmeniti čak i do trećine lica.


Kada je u pitanju folija za zube važno je znati da ona ima ograničeno dejstvo. Deluje samo na prostoru od trojke i trojke i koristi se za ispravljanje manjih nepravilnosti. Ono što je osnovna prednost folija za zube jeste ta što se jednostavno koriste, bezbolne su prilikom upotrebe, to su providne proteze za zube koje su u potpunosti neprimetne za okolinu, ne lepe se za zube i lako se mogu skinuti.

 

Kako nabaviti folije za ispravljanje zuba? 


Ukoliko se i dalje pitate kako ispraviti zube i da li je moguće kod nas pronaći mesto gde se vrši ispravljanje zuba bez proteze onda je prava adresa za vas stomatološka ordinacija Dental Vortex. Zakažite sebi pregled i rešite svoje probleme sa zubima. Konsultativni pregled je besplatan, a od stručnog i pouzdanog tima stomatologa saznaćete šta je ono što je potrebno za vas i kako da rešite svoj problem.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar